Obiceiuri care cresc nivelul IQ-ului

iq-si-inteligentaPentru a ne păstra mintea sănătoasă, este foarte important să facem zilnic activități care să solicite creierul. Acestea stimulează și îmbunătățesc memoria, dar au și efect calmant. Cum se spune: „O minte sănătoasă într-un corp sănătos.”

10 obiceiuri care stimulează activitatea creierului și cresc nivelul IQ-ului:

Observă

A vedea nu este același lucru cu a observa. Observarea înseamnă analizarea a tot ceea ce vezi. Atunci când observi, vezi foarte multe lucruri pe care până acum nu le-ai văzut. Trebuie să absorbi tot ce este în jurul tău, și să dai frâu liber imaginației.

Învață

Trebuie să fii deschisă la orice este nou. Nu trebuie să te oprești niciodată din învățat. Omul cât trăiește, învață. Așadar, nu înceta să procesezi fiecare informație pe care o poți capta de la oamenii care sunt experți în alte domenii, și nu numai.

Ascultă

Atunci când asculți ce se aude în jurul tău, absorbi o parte din lume. Dacă te plimbi în parc, sau te duci spre casă și mergi pe jos, fii atentă la oamenii din jur, la ce vorbesc, la ce fac. Vei vedea felul în care ei gândesc. De asemenea, îți poți face un obicei în a asculta muzică.

Experimentează

Dacă nu ieși din zona de confort cu care te-ai obișnuit și nu ești deschisă la noi lucruri, poți pierde ceea ce ți-ar putea schimba viața sau felul de gândire. Caută cursuri la care-ți face plăcere să iei parte, sau alege să înveți mai multe despre un domeniu care te atrage.

Investește în tine

Nu te opri niciodată la un singur lucru. Învață cât mai multe, gradual, din diferite domenii, deoarece creierul nu este setat să proceseze doar o singură informație. Prin citirea cărților îți stimulezi creierul și afli lucruri noi, dezvăluite din mai multe puncte de vedere.

Vorbește

Învață de la oamenii din jurul tău. Împarte cu cei din jur atunci când descoperi ceva nou. Spune-le prietenilor care-ți sunt idealurile, dorințele.

Practică exerciții

Corpul și mintea sunt un întreg. Atunci când unul nu se simte bine, celălalt suportă consecințele. Rezervă-ți 20 de minute în fiecare zi pentru a face diferite exerciții, pentru a oxigena creierul. Începe cu exerciții simple.

Meditează

După ce vei începe să meditezi, te vei cunoaște mai bine. Eliberează-ți mintea și relaxează-te. În momentul în care vei începe să te desprinzi de ce este în jurul tău, îți vei da seama cât de eficient este creierul.

Analizează posibilitățile

Încearcă să vezi mai departe. Vezi care sunt și celelalte posibilități/răspunsuri, și alege mereu logic. Nu te opri niciodată la prima idee. Posibilități și soluții sunt multe, ele doar trebuie găsite.

Joacă-te cu mintea

Nu este nimic rău dacă vorbești câteodată cu tine însuți. Atunci când îți creezi un univers în cap, orice este posibil. Astfel soliciți creierul, iar sentimentele devin mai pozitive.

Pentru ca aceste metode să fie eficiente, ele trebuie practicate zilnic. Așadar, nu uita: ascultă, observă, și vezi care sunt avantajele lumii în care trăiești.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Adauga un comentariu

*