Brioşe cu frişcă vegetală şi nucă

Cauţi un desert simplu şi rapid? Alege această reţetă de brioşe, care se prepară cu frişcă vegetală şi nucă. Iar dacă vrei un pont pentru ca nucile tale să capete un gust şi un miros neplăcute, depozitează-le în locuri răcoroase şi bine aerisite.

brioseIngrediente:

Pentru brioşe

1 cană zahăr
½ cană ulei
2 pliculețe zahăr vanilat
1 cană apă minerală
2 căni făină
1 plic praf de copt
2 lingurițe scorțișoară
1 praf de sare

Pentru decor

200 g ciocolată de post
100 g frișcă vegetală
100 g miez de nucă

Mod de preparare:

Pui zahărul într-un bol, torni peste el uleiul și amesteci. Adaugi apa minerală și zahărul vanilat, apoi făina cernută, scorțișoara, sarea și praful de copt. Pui aluatul în forme și dai la cuptor 25-30 de minute.

Între timp, topești ciocolata pe baie de aburi. După ce scoți brioșele, treci jumătatea superioară prin ciocolată, apoi le așezi pe farfurie, cu baza mică în jos. Când s-a întărit ciocolata, ornezi cu frișcă și cu bucăți de nucă.

Sursa: http://clickpoftabuna.ro

Adauga un comentariu

*