Suplimente alimentare care fac bine, dar au şi efecte adverse grave

Suplimente-alimentare-naturaleSuplimentele alimentare naturale sunt din ce în ce mai promovate în societatea contemporană. Fie că vorbim despre medicina alternativă, fie că pur şi simplu suntem fascinaţi de beneficiile anumitor plante, ar trebui să ştim că au, ca medicamentele, efecte secundare.

Atunci când dai fuga în piaţă sau la magazinele naturiste, ia în calcul că plantele au şi efecte secundare!

Suplimente alimentare: contraindicaţii şi efecte adverse

Ginkgo biloba: Ginkgo biloba este comercializat pentru a îmbunătăţi funcţia cognitivă, dar de asemenea interferează cu capacitatea organismului nostru de a forma cheaguri de sânge. Din această cauză, Ginko biloba este asociat cu un risc crescut de hemoragie spontană şi de sângerare.

Sunătoarea: Sunătoarea este unul dintre cele mai populare tratamente complementare alternative pentru depresie în SUA, efectele sale adverse constând de la ameţeală, la confuzie şi sedare. Atunci când sunătoarea este combinată cu alte medicamente antidepresive, aceasta poate provoca un sindrom care pune în pericol viaţa cunoscut sub numele de sindrom serotoninergic.

Laetrila şi amygdalina: Aceste suplimente sunt comercializate ca având efecte benefice pentru cancer, dar nu există date clinice care să susţină acest lucru. Acestea sunt, de asemenea, asociate cu intoxicaţia cu cianură, care poate fi fatală.

Kava: Rădăcinile plantei sunt de obicei folosite pentru a crea proprietăţi euforice şi anestezice, dar din păcate la pol opus pot provoca insuficienţă hepatică.

Cohosh negru: Această planta este comercializată în mod tipic pentru ameliorarea simptomelor premenstruale şi menopauză, dar adesea ea a fost asemenea asociată şi cu necroza hepatică şi insuficienţă hepatică.

Ceaiul: Testele realizate pe diferite frunze de ceai au scos la iveală un nivel ridicat de plumb şi aluminiu. Încă mai ai încredere în ceaiuri? Se pare că ceaiul alb organic are un nivel mai mic de aluminiu şi plumb decât ceaiul verde organic. Atunci când cumperi ceai, caută-le pe cele care au fost fabricate în Japonia, spre deosebire de China, şi nu le lăsa la infuzat mai mult de trei minute.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*