Prajitura de mere cu nuci si caramel

recipe-image-legacy-id--363694_12Ingrediente

  •  175g unt
  • 175g zahăr pudră
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • 2 oua
  • 225g făină
  • ½ linguriță scorțișoară
  • 4 linguri iaurt grecesc
  • 2 mere
  • 50g nuci fărâmițate
  • 50g caramele
  • 2 linguri de smântână

Mod de preparare 

Se încălzește cuptorul la 160 ° C / 140 ° C. Se unge o tavă și se învelește cu o fâșie lungă de hârtie de copt.

Bate împreună unt, zahăr și vanilie până obținem un amestec omogen, apoi agaugăm ouăle, unul câte unul. Ulterior adaugăm făină, scorțișoară și iaurt. Decojim merele și se taie în bucăți mici, apoi se adaugă în bol și se amestecă totul împreună cu o lingura de lemn.

Turnati compoziția în tavă, netezim și împrăștiem nucile pe centrul compoziției. Se coc pe un raft de mijloc timp de 1 oră 20-30 de minute, până când un băț înțepat în iese curat.

Pentru a decora, pune într-o cratiță caramele, amestecând, până când s-au topit caramelele într-un sos de caramel neted. Se răcește timp de aproximativ 1 min, în timp ce turnați ușor pe prăjitură, dupa care adaugăm nuci fărâmițate.

Sursa: http://www.bbcgoodfood.com

Adauga un comentariu

*