Cine vrea sa reprezinte Romania la Eurovision 2017

Selectia Nationala Eurovision Romania a atras 84 de piese in cursa pentru un bilet spre scena din Kiev. Iata cine se lupta sa ajunga sa reprezinte tara noastra la concursul muzical!selectia-nationala-eurovision-2017

27-29 ianuarie: juriul va audia concurenții in studioul TVR, condiție obligatorie pentru participarea la concurs. In premiera, inregistrarile audițiilor vor fi difuzate intr-o serie de emisiuni la TVR

Vedete autohtone, precum Lora, Mihai Traistariu, Florin Chilian, Maxim, Ioana și Distinto, Tavi Colen și Emma, Tudor Turcu, Nora Deneș, Cristina Vasiu, Teodora Dinu sau Ramona Nerra, dar si compozitori straini – suedezi, britanici și americani – spera sa reprezinte Romania la concursul de la Kiev, din luna mai. In aceeasi competitie intra si cateva proiecte produse de Marius Moga și Adrian Sana.

Numararea si verificarea plicurilor continand melodiile trimise s-a desfasurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise si verificate in prezenta unui notar autorizat. Perioada de inscrieri pentru etapa nationala a concursului s-a incheiat duminica, 22 ianuarie a.c. La fel ca si anul trecut, participantii ale caror dosare de inscriere nu indeplinesc toate conditiile impuse de Regulament mai au la dispozitie doua zile pentru a-si completa documentele.

„Le mulțumesc celor care s-au inscris in Selecția Naționala 2017,  pentru increderea pe care ne-au acordat-o și ii asiguram ca toate eforturile noastre din aceste zile se concentreaza pe audițiile care vor fi inregistrate in perioada 27-29 ianuarie. Ca in fiecare an, le vom asigura concurenților condiții tehice la cele mai inalte standarde pentru aceste audiții, pe care le vom difuza, in premiera, intr-o serie de emisiuni la TVR”, a declarat Iuliana Marciuc, producatorul Selecției Naționale 2017.

Cei care trec de verificarea dosarului intra la preselectie: pentru prima data in istoria participarii Romaniei la Eurovision, juriul va decide semifinalistii Selectiei Nationale intr-un show televizat. Artistii vor interpreta piesele in studiourile TVR – condiție obigatorie pentru participarea la concurs – , vineri, 27, sambata, 28 si duminica, 29 ianuarie, in fata juriului si a invitaților care ii vor susține din gradene.

In premiera in istoria Selectiei Nationale, inregistrarile audițiilor vor fi difuzate, in perioada 5-11 februarie, intr-o serie de emisiuni, in exclusivitate la TVR 2, TVR HD si TVR International.

La final, fanii vor afla numele celor 15 semifinalisti ai Selecției Nationale 2017, care vor ramane in cursa pentru un bilet spre scena din Kiev.

Semifinala Selectiei va avea loc duminica, 26 februarie 2017, in studioul TVR, iar Finala pe 5 martie. Castigatorul Selectiei Nationale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 si 11 mai si finala pe 13 mai. Alaturi de Romania, in competitie s-au mai inscris 42 de tari.

Regulamentul oficial al concursului, precum si mai multe detalii, pot fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro.

Sursa: http://agentiadepresamondena.com

Adauga un comentariu

*