Întărirea dialogului social este esențială pentru creșterea competitivității într-o economie sănătoasă

unnamed (1)Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, a avut joi, 19 ianuarie a.c. o serie de întrevederi cu reprezentanți ai Federațiilor și Confederațiilor sindicale ca urmare a solicitării acestora, potrivit unui comunicat transmis MCPDS.

În cadrul discuțiilor Ministrul Gabriel Petrea a subliniat necesitatea continuării dialogului cu toți actorii societății, „Întărirea dialogului social este esențială pentru creșterea competitivității într-o economie sănătoasă. Voi avea întrevederi și discuții aplicate cu toți factorii implicați în societate în vederea consolidării rolului instituției dialogului social și readucerea partenerilor civici și sociali în deciziile publice.”- Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social.

unnamedMinisterul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) va asigura în continuare promovarea cu responsabilitate a unui cadru de dialog cu sindicate, patronate și organizațiile societății civile ca parteneri ai Guvernului.

„Salut grupurile specializate care s-au înscris în Registrul Unic al Transparenței Intereselor (RUTI) și voi continua să invit pe toți cei care îmi vor solicita o întrevedere, să se înscrie. În perioada următoare am rugat fiecare demnitar din Cabinetul Grindeanu, să desemneze o persoană pentru administrarea contului și introducerea întâlnirilor” Ministrul Gabriel Petrea.

La întâlnirea de ieri au participat reprezentanți ai Confederației Patronale „CONCORDIA”, Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA),  ai Alianței Sindicatelor din Tehnologia Informațiilor și Comunicații „ANTIC”, ai Federației PUBLISIND precum și ai Asociației Române a Băncilor.

Adauga un comentariu

*