„Împreună pentru pace” la Liceul Tehnologic ”Jacques M. Elias” Sascut

received_1573157052710130Seria activităților dedicate ”Săptămânii educației Globale, desfășurate în perioada 14-18 noiembrie 2016, a continuat joi, 17 noiembrie, la Liceul Tehnologic ”Jacques M. Elias” Sascut, prim implicarea elevilor și profesorilor în organizarea unor manifestări diverse, inedite, având drept scop dezvoltarea spiritului civic, a abilităților personale și sociale necesare conviețuirii în armonie cu ceilalți, asumarea conștientă a unui statut: cetățean al lumii.

Elevii liceului au urmărit un material PPT, ”Laureații premiului Nobel pentru pace”, o abordare interesantă, evidențiindu-se personalități marcante, care au depus eforturi deosebite pentru instaurarea sau restabilirea păcii într-o zonă de conflict. S-a urmărit promovarea și interiorizarea valorilor universale, identificarea tinerilor cu adevărate modele ale comportamentului civic dar și descoperirea unor informații inedite despre cel mai râvnit premiu.

Concursul de tricouri personalizate cu mesaje care susțin pacea a mizat pe creativitatea adolescenților, care au încercat să depășească stereotipurile. Înțelegerea de către tineri a proceselor complexe care determină violența și conflictele la nivel individual, de grup, național și global, a determinat, implicit, și descoperirea modalităților de rezolvare a acestora, sintetizate în mesaje diverse, ingenioase. ”Învinge indiferența și cucerește pacea”, ”Uită de tine, privește în jur, schimbă ceva!”, ”Pacea, un strop de suflet aruncat în bătaia vântului pentru a acoperi întreaga lume”, ”Nu uitași că ați fost copii! Deschideți ochii, păziți libertatea, adevărul, pacea!” sunt câteva dintre devizele tinerilor.

Ziua s-a încheiat prin acordarea premiilor dar marii câștigători au fost toți elevii participanți care au demonstrat interes pentru probleme globale, evidențiindu-se abordarea critică, dar și responsabilitate socială. Organizatorii acestei activități au fost profesor Pascu Maria și consilierul educativ Paris Alin- Mihai.

Adauga un comentariu

*