Cupcakes cu crema de ciocolata

cupcakeIngrediente

  • 15ml lapte,
  • 100g crema tartinabila ciocolata,
  • 125g ciocolata neagra topita,
  • 3 lingurite extract vanilie,
  • 190g zahar pudra,
  • 220g unt,
  • 45ml ulei,
  • 1 ou batut usor,
  • 60ml cafea fierbinte,
  • 80ml iaurt,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 lingurita amidon,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu ,
  • 30g cacao,
  • 150g zahar,
  • 95g faina

Metoda de preparare

Pentru Cupcakes:

Incinge cuptorul si pregateste o tava pentru 12 briose cu hartii colorate.

Cerne faina, cacaua, zaharul, parful de copt, amidonul, bicarbonatul si sarea.

Intr-un alt bol amesteca iaurtul, cafeaua, uleiul, oul si 1 lingurita extract de vanilie. Toarna ingredientele lichide peste cele uscate si mixeaza-le timp de 2 minute, la viteza medie.

Imparte aluatul in tava de briose si coace-le 15-17 minute. Scoate-le din tava cat sunt fierbinti si pune-le sa se raceasca pe un gratar.

Pentru crema pentru decor:

Amesteca zaharul pudra cu untul moale pana cand se omogenizeaza. Adauga ciocolata topita si continua sa amesteci cu un mixer la viteza mica. Pune si ciocolata tartinabila, laptele, 2 lingurite extract de vanilie si un praf de sare si amesteca sa le incorporezi.

Decoreaza cu crema cei 12 cupcakes dupa ce s-au racit cu ajutorul unui pos de patiserie si presara deasupra bomboane colorate.

Sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro

Adauga un comentariu

*