Cele mai bune exfoliante naturale

exfoliereExfolierea este o procedură cosmetică ce ajută la eliminarea celulelor moarte şi a impurităţilor de pe suprafaţa pielii. Deşi acest proces se produce în mod natural o dată la 28 de zile, aplicarea unor măşti exfoliante ajută tenul obosit.

Procedeul de exfoliere este unul simplu şi relaxant. Pentru exfoliere, poţi folosi un produs din magazinele de produse cosmetice sau îţi poţi prepara unul acasă, folosind doar ingrediente naturale. Dacă ai pielea sensibilă, trebuie să ai grijă atunci când foloseşti aceste exfoliante naturale, pentru a nu o deteriora. În plus, este important să alegi ingredientele care se potrivesc cel mai bine pe nevoilor tenului tău.

Un pas important după exfoliere este hidratarea pielii, aşa că nu uita să foloseşti o cremă hidratantă. Lipsa îngrijirii regulate a pielii împiedică are consecinţe negative: pielea îşi pierde strălucirea naturală, capătă o textură aspră şi devine mai predispusă la dezvoltarea acneei. Ai la dispoziţie numeroase soluţii naturale cu care poţi să te răsfeţi chiar la tine acasă!

Coaja de lămâie

Coaja rasă de lămâie conţine antioxidanţi puternici care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature şi a apariţiei petelor de pigmentare. Scade producţia de sebum, reglează nivelul de pH al pielii şi curăţă porii în profunzime, prevenind formarea punctelor negre.

Ingrediente exfoliant coajă de lămâie şi nucă de cocos

• 1 lingură coajă de lămâie
• 1 lingură de nucă de cocos rasă
• 3 linguri de miere

Amestecă ingredientele până obţii o pastă densă. Aplică pasta pe piele printr-un masaj circular şi las-o să acţioneze timp de câteva minute. Clăteşte-te cu apă caldă şi aplică tratamentul de două ori pe săptămână.

Cafea

Combinaţia de zaţ  de cafea şi ulei de cocos este excelentă pentru exfolierea pielii şi tratarea celulitei. Cafea ajută la îmbunătăţirea circulaţiei şi la eliminarea toxinelor, în timp ce uleiul de cocos hidratează pielea.

Ingrediente exfoliant zaţ de cafea şi ulei de cocos

• 1 lingură de zaţ  de cafea
• 2 linguri de ulei de cocos

Amestecă zaţul cu uleiul de cocos până obţii o pastă densă. Aplică pasta pe piele, se recomandă mişcări circulare ascendente pentru a fi mai eficientă. Se lasă se acţioneze timp de două minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Fulgi de ovăz

Ovăzul se numără printre cele mai bune exfoliante naturale, elimină celulele moarte cşi îndepărtează impurităţile de la nivelul porilor. Combină fulgii de ovăz cu ulei de măsline pentru a le îmbunătăţi propietăţile hidratante şi revitalizante. Dacă ai tenul gras, poţi înlocui uleiul cu lapte sau apă de trandafiri.

Ingrediente exfoliant fulgi de ovăz cu ulei de măsline

• 1 lingură de fulgi de ovăz
• 1 lingură de ulei de măsline

Înmoaie ovăzul în puţină apă şi adaugă uleiul de măsline. Aplică pasta pe piele cu un masaj circular delicat şi las-o să acţioneze timp de cinci minute. Clăteşte-te şi foloseşte masca de maxim trei ori pe săptămână.

Scorţişoara

Scorţişoara în combinaţie cu mierea de albine curăţă în profunzime pielea şi stimulează circulaţia. Antioxidanţii din  această mască exfoliantă  previn apariţia ridurilor premature şi ajută la tratarea vergeturilor şi a varicelor.

Ingrediente exfoliant scorţişoară cu miere de albine

• 1 lingură de scorţişoară
• 3 linguri de miere de albine

Prepară o pastă din aceste două ingrediente şi aplic-o pe piele cu un masaj circular delicat. Las-o să acţioneze timp de cinci minute, clăteşte-te, apoi repetă procedeul o dată la trei zile.

Zahăr

Zahărul combinat cu suc de lămâie reprezintă una dintre cele mai eficiente metode pentru a regenera pielea feţei şi a corpului. Zahărul este un exfoliant foarte eficient. Lămâia are proprietăţi astringente care reglează producţia de sebum şi elimină petele pielii. Acest exfoliant trebuie aplicat cu precauţie, deoarece predispune pielea la apariţia petelor cauzate de expunerea solară.

Ingrediente exfoliant zahăr cu zeamă de lămâie

• 2 linguri de zahăr
• Zeama unei lămâi

Amestecă zeama de lămâie cu zahărul pentru a forma o pastă. Aplică amestecul pe faţă cu mişcări delicate. Las-o să acţioneze timp de cinci minute, apoi clăteşte-te. Aplică această masca numai seara, de maxim două ori pe săptămână.

Alege exfoliantul care crezi că ţi se potriveşte cel mai bine şi evită exfolierea excesivă a pielii, deoarece o poţi deteriora. Exfolierea excesivă poate înlătura stratul protector de sebum, ce protejează pielea de factorii nocivi precum praful, bacteriile sau uscarea pielii.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*