Tratamente naturiste care te scapă de acnee

regenerare-iplAcneea este o afecţiune care poate te afecta și emoțional. De aceea, este necesară tratarea rapidă a acestei probleme extrem de inestetice. Iată câteva remedii naturiste eficiente contra coşurilor!

Lămâie și apă de trandafiri

Lămâia te poate ajuta să scapi de acnee și să îndepărtezi petele lăsate de aceasta. Iată ce trebuie să faci: amestecă suc de lămâie cu o cantitate mică de apă de trandafiri pe o bucată de tifon. Aplic-o pe față, las-o câteva minute, apoi îndepărteaz-o. Clătește fața peste două ore.. Repetă procedura de 2-3 ori pe zi.

Mască cu aspirină

Aspirina te poate ajuta şi în lupta ta împotriva coşurilor.  Pune o aspirină efervescentă în suc de lămâie, amestecă aspirina dizolvată cu 2 linguriţe de argilă până se formează o pastă. La sfârşit, adaugă două linguriţe de miere. Pasta obţinută aplic-o pe tenul curăţat şi las-o să acţioneze aproximativ 20-30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Pastă de miere și scorțișoară

Mierea și scorțișoara pot face minuni în cazul acestei afecțiuni. Amestecă jumătate de lingură de praf de scorțișoară cu miere pentru a obține o pastă moale. Aplică această pastă pe zonele cu probleme și las-o o oră să acționeze.

Frunze de varză

Zdrobește câteva frunze de varză şi aplică-le pe față, lăsându-le să acţioneze 15 minute. După, curăță tenul cu infuzie de muşeţel sau de gălbenele.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi un partener de nădejde în lupta cu acneea. Amestecă 2-3 lingurițe de bicarbonat cu apă, astfel încât să obții o pastă. Aplic-o pe piele cu mișcări circulare și las-o timp de 10 minute.

Tratament cu argilă

Argila este cea mai bună armă împotiva acneei. Amestecă două linguri de argilă cu puţină zeamă de lămâie. Aplică pe tenul curat şi lasă să acţioneze timp de 30 de minute, până se usucă. Îndepărtează cu ceai de muşeţel.

Pasta de dinţi

Aplică pastă de dinţi direct pe acnee şi lasă să acţioneze toată noaptea. Dimineaţa şterge cu o dischetă demachiantă şi loţiune tonică.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*