Penitenciarul Bacău participă la Marea Curăţenie Naţională

lets-do-it-romaniaÎn data de 24.09.2016, cu ocazia derulării Programului Naţional ,,Hai să facem curăţenie în toată ţara într-o singură zi’’, Penitenciarul Bacău va participa, în calitate de partener social, cu un grup de 15 persoane private de libertate femei, la campania de curăţenie ,,Let’s Do It, România!’’.

Acţiunea va demara  începând cu ora 09.00 şi se va desfăşura pe strada General Guşe şi Arcadie  Şeptilici, până la intersectarea cu Caminul de Bătrâni „Speranţa Bunicilor”, sub coordonarea atentă a membrilor Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială.

Participanţii vor primi materialele necesare în vederea efectuării acţiunii de ecologizare, la momentul sosirii în zona ce urmează a fi curăţată, de la coordonatorul zonal pe voluntari al proiectului.

Prin participarea persoanelor private de libertate din custodia Penitenciarului Bacău la această acţiune se urmăreşte responsabilizarea acestora în calitatea lor de cetăţeni, încurajarea unei atitudini pozitive faţă de muncă, informarea corectă asupra importanţei menţinerii unui mediu curat.

La activităţile de voluntariat din Ziua de Curăţenie Naţională participă şi persoane private de libertate, în calitate de voluntari, din alte unităţi penitenciare din ţară, cât şi alte instituţii locale din judeţul Bacău.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 200 000 de voluntari, care au reușit să adune peste 24 700 de tone de deșeuri.

“Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.

Adauga un comentariu

*