Hiltl — Zurich (deschis in 1898)

Este cel mai vechi restaurant vegetarian din lume, care serveste preparate fara carne de 116 ani! Meniul cuprinde peste 100 de mancaruri si poate servi pana la 500 de persoane, ceea ce face ca Hiltl sa fie unul din cele mai mari restaurante din Elvetia.


Rules Restaurant — Londra (deschis in 1798)
Cel mai vechi restaurant din Londra a avut patroni celebri: Charlie Chaplin, Laurence Olivier, Charles Dickens.

Sobrino de Botín — Madrid (deschis in 1725)
Se spune ca Ernest Hemingway a fost unul din clientii fideli ai restaurantului – el il mentioneaza in ultimele doua pagini ale romanului sau „Si soarele rasare/Fiesta”. In prezent, restaurantul vechi de 289 de ani inca serveste mancare spaniola, iar daca vrei sa stai la masa Hemingway. trebuie sa-ti faci o rezervare din timp (este pentru doua persoane).

A La Petite Chaise — Paris (deschis in 1680)
Cel mai vechi bistro din Paris este a fost deschis sub sub domnia lui Ludovic al XIV-lea,334 ani serveste mancaruri traditionale frantuzesti, precum foie gras, escargot si supa frantuzeasca de ceapa.

Die Letzten Instanz — Berlin, Germania (deschis in 1621)
Cel mai vechi restaurant din Berlin dateaza din anul 1621 si continua sa fie o destinatie de top pentru turisti. Chiar si Napoleon a luat masa aici. In prezent, Die Letzen Instanz functioneaza ca restaurant (private room) si gradina in care sa savurezi bere.

cum-arata-cele-mai-vechi-restaurante-din-lume-galerie-foto_7

La Tour d’Argent — Paris (fondat in 1582)
Nici nu e de mirare ca Parisul detine printre cele mai vechi restaurante din lume. Gurmanzii de aici s-au putut bucura inca din 1582 de mancare gourmet.