Clatite finlandeze la cuptor

clatite-finlandeze-la-cuptor_size1Ingrediente
  • 60g unt,
  • 1 lingurita vanilie,
  • 1/4 lingurita sare,
  • 2 linguri zahar,
  • 64g faina ,
  • 240ml lapte,
  • 3 oua,
  • fructe de padure,
  • zahar.
Metoda de preparare

Pune cuptorul la incalzit la 200 grade Celsius. Intr-un bol, bate bine ouale. Adauga apoi laptele, faina, zaharul, sarea si vanilia, amestecand incontinuu.

Pune o tigaie mare de fonta in cuptor, in partea de sus, si topeste untul. Apoi, toarna in ea toata compozitia de clatite. Las-o sa stea la cuptor 20-25 minute. Sau, ca sa o testezi daca e gata, infige un cutit in mijlocul clatitei – daca iese curat, inseamna ca e facuta.

Pune deasupra fructele de padure si lasa clatita sa stea cateva minute inainte de servire.

Serveste-o cu un sirop sau zahar pudra.

Sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro

Adauga un comentariu

*