Minoră de 15 ani agresată sexual de tatăl vitreg

În data de 10.08.2016, a intrat în atenția Serviciului management de caz-Biroul de evidență intrări-ieșiri din cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău, o sesizare primită din partea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Secția 8 Poliție Rurală Buhoci, prin care am fost informați de faptul că o minoră în vârstă de 15 ani, din comuna Tamași, județul Bacău, a fost agresată sexual de către tatăl vitreg.abused_girl_99654200Minora în cauză, împreună cu trei frați de 13 ani, 7 ani și 4 ani au fost preluați de echipa noastră pentru a fi în siguranță.

Inițial, echipa pluridisciplinară a făcut demersuri în identificarea unei rude ale familiei care să își asume responsabilitatea creșterii și îngrijirii copiilor în cauză, dar fără rezultat. Pe raza comunei Tamași, județul Bacău, nu au fost identificate alte rude ale familiei care să își asume responsabilitatea creșterii și îngrijirii copiilor în cauză, drept pentru care s-a considerat că este necesară preluarea acestora în regim de urgență și însoțirea la o alternativă din cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău.

Cei patru minori sunt găzduiți la Centrul de Primire în Regim de Urgență Bacău.

În cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență al DGASPC Bacău, minora agresată va beneficia de servicii de sprijin și consiliere psihologică din partea psihologului centrului pentru depășirea traumei.

În continuare, specialiștii DGASPC Bacău împreună cu autoritățile locale vor efectua demersurile necesare în vederea identificării mamei, și/sau a altor rude care și-ar putea asuma responsabilitatea creșterii și îngrijirii copiilor, pentru a preveni instituționalizarea acestora.

Specialiștii D.G.A.S.P.C. Bacău vor întocmi documentația necesară, respectiv pentru prezentarea cazului copiilor Tribunalului Bacău cu propunere de instituire a unei măsuri de protecție specială sau pentru reintegrarea familială a acestora, după caz.

Adauga un comentariu

*