Semnificatiile zilei de 23 iulie

Astazi este Ziua Presei Militare Române. La 23 iulie 1859 aparea, la Bucuresti, prima publicatie a Armatei Române – “Observatorul militar, diariu, politicu si scientificu”. In 2004, la implinirea a 145 de ani de la infiintarea primei publicatii militare românesti, saptamanalul “Observatorul militar” este decorat cu Ordinul “Meritul Cultural” in gradul de Cavaler.

In 1881 se infiinteaza Federatia Internationala de Gimnastica, la Liège, Belgia, cea mai veche federatie sportiva internationala.

In 1984 Vanessa Williams devine prima Miss America care demisioneaza atunci cand renunta la coroana dupa ce au aparut fotografii nud ale ei in revista Penthouse.

In 1991 Banca Nationala a României emite norme privind infiintarea si functionarea caselor de schimb valutar.

In 2000 sefii de stat si de guvern ai statelor membre ale G-8, reuniti la Nago, Japonia, au adoptat Declaratia finala a summitului din Okinawa, care isi propunea „sa atace in profunzime cauzele conflictelor si saraciei” la nivel mondial.

In 1920 se naste Amália Rodrigues, cantareata si actrita portugheza; in 1961, Woody Harrelson – actor american nominalizat pentru roluri in mai multe filme la premiile Oscar si Golden Globe, iar in 1967, Philip Seymour Hoffman – actor si regizor american.

In 1851 moare Constantin Daniel Rosenthal, pictor si revolutionar pasoptist; in 1966, Montgomery Clift – actor american, iar in 2011, Amy Winehouse – cantareata britanica.

Adauga un comentariu

*