Cum preparaţi cea mai bună apă aromată, secretul verilor fierbinţi

sortimente-apa-aromataE vară, e cald, iar în zilele caniculare este bine să ne hidratatăm corect. Livia Dilă ne oferă câteva trucuri pentru a trece cu bine de zilele fierbinţi.

“Ar trebui să bem cam un pahar de 250 de ml la câteva ore ca să putem consuma într-o zi cam 2 litri de lichid. Sigur, acesta poate fi luat şi din supe sau anumite fructe mai zemoase. Ce putem face dacă nu reuşim să bem corect apă, cum să trecem de aceasta problemă, pentru că a nu bea apă se poate transforma în suferinţe medicale?

Mai întâi, să spunem un NU hotărât sucurilor naturale de fructe. Pentru un pahar de fresh de portocale trebuie stoarse cel puţin 3 fructe. Prea multe pentru siluetă, mai ales ca nu beţi doar unul pe zi.

Secretul? Puneţi o portocală stoarsă şi completaţi o carafă mare cu apă plată şi un pic de mentă proaspătă. Tocmai aţi făcut o limonadă de portocale! La fel faceţi şi cu lămâile. Daca aveţi nevoie să fie mai dulce, puteţi folosi stevia, sirop de agave sau fructoză. Sunt cei mai sănătoşi înlocuitori de zahăr”, spune Livia Dilă.

“O altă variantă savuroasă este limonada de zmeură zdrobită, o jumătate de linguriţă de ghimbir ras fin, zeama de la jumatate de lămâie şi mentă proaspătă. Se pot pune împreună pur şi simplu sau mixate la blender. Orice fruct tăiat în felii subţiri, în combinaţia dorită -mere, pere, nectarine, prune, struguri etc.- peste care se pune apă, este o licoare parfumată, iar cu cât stau mai mult fructele împreună, 6-24 de ore, chiar, cu atât este mai savuroasă.

Desigur, limonada poate fi făcută şi cu legume: castravete, spre exemplu sau în combinaţie cu morcov, sfeclă roşie, ardei. Să nu uităm de roşii, cu puţin piper şi sare, care pot fi baza unei băuturi răcoritoare, plină de vitamine 1i minerale”, adaugă Livia Dilă.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*