Beneficiile busuiocului pentru organism

5-retete-cu-busuioc-proaspat_size1Busuiocul proaspăt este o sursă excelentă de vitaminele A și C, dar și de acid rosmarinic; toate acestea fiind renumite pentru proprietățile lor antioxidante. În plus, această plantă mai conține și calciu, fosfor, dar și minerale. Aceste substanțe contribuie la dezvoltarea țesuturilor osoase, a rinichilor, ritmului cardiac, dar și contracțiilor muscular.

Pe de altă parte, uscat, busuiocul conține vitamina K. Aceasta ajută la coagularea sângelui. Iată ce proprietăți benefice pentru organism mai are busuiocul!

Te scapă de răceală și tuse

Frunzele de busuioc pot fi folosite sub formă de ceai, suc sau decoct pentru scăderea febrei, dar și pentru vindecarea răcelii.  În plus, această plantă te poate scăpa de tuse.

În farmacii, se găsesc numeroase siropuri care conțin această plantă. Pe de altă parte, dacă ai dureri în gât, poți apela tot la această plantă. Iată ce trebuie să faci: pune la fiert un litru de apă și 2 linguri de busuioc. Strecoară zeama obținută. Bea o cană seara, timă de 4 zile.

De folos și în cazul pietrelor la rinichi

Busuiocul s-a dovedit a fi un remediu excelent și în cazul bolilor de rinichi. Această plantă te poate ajuta să scapi de pietrele de la rinichi. Iată cum trebuie să procedezi: se se bea un amestec din sucul obținut din frunze de busuioc amestecat cu miere, regulat, timp de 6 luni.

Te relaxează

Da, frunzele de busuioc sunt renumite pentru faptul că te pot relaxa. Dacă vrei să scapi de stres, consumă 12 frunze de busuioc, de două ori pe zi (timp de o săptămână). Le poți pune într-o salată.

Reduce colesterolul

În plus, busuiocul te poate ajuta și să reduci colesterolul rău. Pe de altă parte, această plantă s-a dovedit a fi un execelent remediu în cazul afecțiunilor cardiace.

Ameliorează durerea cauzată de mușcătura unei insecte

Pe de altă parte, busuiocul îți ameliorează durerea cauzată de mușcătura unei insecte. Pentru ca acest lucru să se întâmple, tebuie să iei 5 ml de suc din frunze de busuioc, o dată la câteva ore. De asemenea, sucul proaspăt se va aplica și pe zona afectată.

Spune ADIO respirației urât mirositoare

Amestecă frunze de busuioc ce au fost uscate la soare și apoi pisate cu puțin ulei de măsline. Mănâncă jumătate de linguriță din acest amestec, dimineața, și vei scăpa de respirația urât mirositoare.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*