Loțiuni de protecție solară homemade

Untul-de-Shea-660x400Unele creme de protecție solară din comerț pot conține substanțe care nu-ți fac bine, din contră, îți pot da alergii.  O loțiune de acest tip preparată în propria casă poate să-ți fie de ajutor în zilele de vară în care te expui mai mult la soare, fără niciun risc pentru piele.

Untul de Shea și uleiurile de migdale, de nucă de cocos sau de semințe de morcov au în mod natural un factor de protecție solară. De pildă, acesta din urmă are SPF 35-40, iar untul de Shea un SPF 4-6, în funcție de cantitatea folosită. O variantă simplă de a face o loțiune de plajă este să combini ulei de cocos, unt de Shea, ulei esențial de semințe de morcovi și puțin oxid de zinc. În cazul unei expuneri moderate este exact ceea ce-ți trebuie.

Ingrediente

– o jumătate de cană ulei de măsline

– un sfert de cană de ulei de cocos

– 2 linguri unt de Shea

– un sfert de cană de ceară de albine

– 2 lingurițe oxid de zinc

– 1 linguriță ulei de semințe de morcovi

– 1 linguriță ulei de vitamina E

Pune toate ingredientele într-un borcan, mai puțin oxidul de zinc. Scufundă borcanul într-un vas cu apă, apoi pune-le pe foc mediu. Pe măsură ce apa se încălzește, amestecă-le cu grijă până se topesc. După topire, adaugă oxidul de zinc, omogenizează compoziția. Lasă loțiunea la răcit înainte de a o pune în recipientul dorit.

Pentru o altă rețetă de loțiune de plajă ai nevoie de:

– 10 picături ulei esențial de levănțică

– 1 lingură ulei esențial de rodie

– 160 ml ulei de nucă de cocos

– 2 linguri oxid de zinc

– 2 linguri unt de shea

Într-un borcan, amestecă treptat toate ingredientele, cu excepția oxidului de zinc. Pune pe foc mic o cratiță cu puțină apă. Așază borcanul în vas și amestecă până se topesc toate și se omogenizează compoziția. La final, adaugă oxidul de zinc și amestecă bine. După răcire, păstrează loțiunea în loc uscat, cât mai răcoros cu putință și ferit de soare.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*