‘Programul Comerț 2016’ s-a deschis

45298093Aplicația online de înscriere a planurilor de afaceri în programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață a fost deschisă marți, de la ora 10,00, conform site-ului Direcției Politici Antreprenoriale, din subordinea Ministerului Economiei, relateaza AGERPRES.

Programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață este un program multianual de încurajare și de stimulare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA). Acordarea ajutoarelor de minimis în cadrul ‘Programul Comerț 2016’ se va face numai cu respectarea criteriilor prevăzute de regulamentele CE.

Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie sprijinirea operatorilor economici, societăți și societăți cooperative, prin facilitarea accesului la finanțare, în scopul îmbunătățirii performanțelor economice și tehnice ale acestora, urmărind adaptarea la cerințele determinate de statutul României ca stat membru al Uniunii Europene, prin creșterea nivelului de competitivitate, crearea și menținerea locurilor de muncă, sporirea protecției consumatorilor și securității alimentare.

Schema de minimis urmărește întărirea capacității operatorilor economici de promovare a produselor și serviciilor de piață și dezvoltarea și modernizarea activității comercianților și prestatorilor de servicii de piață. Schema se aplică pe întreg teritoriul României, în toate cele opt regiuni de dezvoltare.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2016 este de 21,049 milioane de lei.

 

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanțare și completarea planului de investiții în vederea obținerii finanțării se fac online, pe pagina web www.aippimm.ro.

Sursa: www.agerpres.ro

Adauga un comentariu

*