Acțiuni pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite

Polițiștii de investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 31 000 de lei în cadrul unei acțiuni pe linia protejării populației împotriva unor activități comerciale ilicite, desfășurată în 9 comune băcăuane.1-1

Polițiștii Serviciului Investigarea Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Bacău au acționat în comunele Bârsănești, Helegiu, Berzunți, Căiuți, Coțofănești, Urechești, Sărata, Răchitoasa și Horgești pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite în domeniul comerciaizării de produse alimentare, băuturi alcoolice și produse industriale.

În cadrul acțiunii polițiștii au efectuat verificări la 26 de entități economice.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravențional, dintre care 11 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 5 la O.U.G 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 31 500 de lei. De asemnea s-a dispus măsura confiscării sumei totale de 1 027 lei.

Exemplu:

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială a fost identificată suma de 320 de lei, provenită din vânzări, fără ca aceasta să fi fost înregistrată în casa de marcat fiscală sau prin alte documente legale.

Față de operatorul economic s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în vaoare de 3000 de lei, conform prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și s-a dispus măsura confiscării sumei de 320 de lei.

Adauga un comentariu

*