Semnificatiile zilei de 27 iunie

downloadAstazi este Ziua Mondiala a Pescuitului, instituita in 1984, cu ocazia Conferintei Internationale pentru Reglementarea si Dezvoltarea Pescuitului, desfasurata la Roma. Necesitatea acestei zile s-a nascut din pasiunea pentru pescuit, foarte raspandita printre persoanele de toate varstele, de ambe sexe.

Cu aceasta ocazie sunt organizate concursuri de pescuit si diverse seminare, evenimente la care participa din ce in ce mai multe femei. Pescuitul este, de asemenea, o activitate profitabila pentru economia unei tari. Fondul European pentru Pescuit, un fond special al Comunitatii Europene, finanteaza industria pescuitului si urmareste stoparea braconajului, dar si adaptarea la schimbarile permanente ale naturii. In 1943 este inaugurat, in Cismigiu, ansamblul de statui „Rondul Roma”, reprezentand busturile unor scriitori de seama ai literaturii române.

In 1954 se inaugureaza prima centrala nucleara la Obninsk, in apropiere de Moscova, Uniunea Sovietica. In 1967 este instalat primul bancomat din lume, in Enfield, Londra.

In 1840 se naste Samson Bodnarescu, poet român; in 1921, Temistocle Popa – compozitor român; in 1926, Nicolae Simionescu – medic român, membru al Academiei Române; in 1936, Cristian Petru Balan – prozator, poet si dramaturg român, iar in 1951, Corneliu Ion – tragator român de tir, dublu laureat olimpic.

In 1574 moare Giorgio Vasari, pictor, architect si istoric de arta italian; in 1831, Sophie Germain – matematiciana franceza; in in 1844, Joseph Smith, Jr. – fondatorul mormonismulu, iar in 1976, Ion Dumitrescu – istoric literar român.

Adauga un comentariu

*