Raspunsuri la toate intrebarile cand iti construiesti propria piscina din beton

Atunci cand planuiesti sa ai propria piscina, apar o serie de intrebari la care ai nevoie de un raspuns, astfel incat sa-ti poti organiza atat bugetul, cat si timpul, pentru a-ti indeplini cu succes asteptarile. Stim care sunt intrebarile pe care ti le pui si de aceea iti dam raspunsurile de care ai nevoie chiar acum!piscina

De ce sa am propria piscina?

An de an ne propunem cu totii sa ne dedicam mai mult timp noua, sa ne relaxam mai mult si sa ne rasplatim cu mai multa odihna. Insa, de putine ori reusim sa facem acest lucru. Poate ca nu avem timp sa facem o vacanta departe de casa sau sa ne deplasam in alte locuri, insa o piscina in spatele propriei case va fi intotdeauna la indemana, oferindu-ne solutia ideala pentru relaxare! Astfel, rezolutiile anuale de odihna si timp liber pot fi indeplinite cu succes daca ai o piscina.

Pot sa-mi construiesc singur o piscina din beton?

Atat timp cat nu vorbim despre o piscina gonflabila, cu un kit de tip „Do It Yourself”, ci despre o piscina din beton, care presupune o constructie, un plan si proiectare, posibilitatea de a-ti construi singur o piscina este aproape… zero! Vorbim despre proceduri si mecanisme complicate, pe care este mai bine sa le lasam in seama specialistilor!

Am nevoie de autorizatie de constructie pentru o piscina din beton?

Majoritatea autoritatilor locale nu solicita autorizatie de constructie pentru piscinile private in Romania. Totusi, constructorul va va recomanda sa contactati autoritatile locale inainte de inceperea lucrarilor, pentru ca totul sa fie in deplina concordanta cu legislatia locala.

Pentru ce fel de piscina sa optez, in functie de marime?

Marimea piscinei tale va depinde de spatiul disponibil pe care il ai in propria curte, dar si de bugetul pe care l-ai alocat acestui proiect. In general, cele mai comune dimensiuni pentru piscine sunt de 8m*4m sau de 10m*5m. Avantajul construirii unei piscine din beton este ca poate fi realizata sub orice forma si dimensiuni. Adancimea va fi stabilita in functie de nevoile tale si de destinatia finala a piscinei: vrei sa faci scufundari, sa inoti sau sa… te distrezi? Singurul lucru de care trebuie sa tii cont cand decizi adancimea piscinei tale este ca apa va fi sub limita skimmer-ului (daca alegi o piscina cu skimmer) sau chiar pana la nivelul solului (daca alegi o piscina overflow).

Daca ai ales deja dimensiunile si adancimea, trebuie sa tii cont de urmatoarele chestiuni (sunt lucruri pe care ti le va pune in vedere si constructorul): spatiu pentru accesul si manevra masinariilor de mari dimensiuni necesare la constructie, panza freatica a terenului, structura si componenta solului, posibilitatea de a monta cabluri si conducte sub pamant.

De ce sa aleg o piscina din beton?

Piscina din beton este alegerea cea mai populara chiar si la momentul actual. Aceasta presupune o scoica din beton ranforsata cu otel, fiind cea mai ofertanta optiune in materie de design si dimensiuni. In plus, o piscina din beton va trece brio testul durabilitatii, rezistand multi ani de la constructie daca sunt respectate regulile de intretinere. Poti alege dintr-o gama foarte variata: finisaje de ceramica sau mozaic, margini de tip Infinity, mini-cascade, lumini decorative, etc. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi un constructor experimentat, capabil sa reproduca in spatele casei tale ceea ce ti-ai imaginat ca va fi piscina visurilor tale!

Sursa: piscinepremium.ro

Adauga un comentariu

*