COD ROSU de inundatii in sase judete

Inca de ieri tuarna cu galeata in Bacau, care arata acum ca un imens lac. Sub ape, culturile agricole sunt total compromise. Oamenii abia au reusit sa-si salveze animalele. O persoana a murit, dupa ce a fost luata de viitura.

In orasul Moinesti nu se poate ajunge, dar nici nu se poate iesi. Retelele de telefonie mobila au cazut, asa ca spaima oamenilor este cu atat mai mare. La fel de afectate sunt si alte localitati din judetul Bacau. Potrivit autoritatilor, au ramas fara curent electric peste 8.000 de gospodarii.61809730

Oamenii se roaga sa se opreasca ploaia, sa nu le distruga de tot casele.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi si vijelii pentru sapte judete pana maine seara. Aceleasi coduri alarmante de inundatii sunt date si de hidrologi pentru rauri din sase judete.

COD ROSU de inundatii

„In intervalul 02.06.2016 ora 22:00 – 03.06.2016 ora 18:00 pe raurile din bazinele hidrografice: R. Negru (judetele Harghita si Covasna), afluentii din bazinul superior si mijlociu al Bistritei (judetele Suceava, Harghita si Neamt), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din judetele: Neamt, Bacau, Vrancea si Covasna.

Cod Rosu inundatii

In intervalul 02.06.2016 ora 13:30 – 02.06.2016 ora 22:00, pe unele rauri mici din judetele Neamt si Bacau se pot produce cresteri rapide de debite si niveluri cu atingerea si depasirea cu 20-50 cm a COTELOR DE PERICOL.

Harta cu codurile si semnificatia acestora se anexeaza. Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.

 

Adauga un comentariu

*