Beneficiile NEȘTIUTE ale înghețatei

inghetata-528In anotimpul cald, niciun desert nu poate fi mai savuros ca o inghetata racoritoare, iar pe langa faptul ca este un rasfat pentru papilele gustative, inghetata are si numeroase beneficii asupra sanatatii, scrie CSID.

Are un indice glicemic scazut

Acest lucru inseamna ca se poate folosi si in dieta si ca reduce din senzatia de foame dupa consum. Zaharul se elibereaza lent din compozitia acesteia, iar senzatia de satietate dureaza mai mult decat in cazul unui aliment cu indice glicemic crescut. Datorita absorbtiei lente, furnizeaza treptat organismului nutrientii necesari intr-o formula usoara si echilibrata, care satisface atat dorinta de dulce cat si nevoia de energie, scrie MEDIAFAX.

Calciu si magneziu

Potrivit nutritionistilor, inghetata calmeaza sistemul nervos, inlatura cu usurinta stresul cotidian, datorita continutului bogat in calciu si magneziu. Gustul delicios si consistenta cremoasa stimuleaza o zona speciala din creier si actioneaza asupra centrilor placerii, contribuind la eliberarea de endorfina. Laptele, un ingredient important care se regaseste in inghetata, contine aminoacidul L-triptofan, un tranchilizant natural care relaxeaza sistemul nervos si ia parte la sinteza serotoninei, supranumita si „hormonul fericirii”. Mai mult, triptofanul ajuta organismul sa asimileze vitamina B3, necesara pentru functionarea optima a sistemului nervos.

Tine departe virusii

Inghetata reduce pana si riscul de a face hipertensiune arteriala. Meritul apartine laptelui, care contine calciu, potasiu, magneziu si sodiu – toate mineralele necesare mentinerii unui nivel normal al tensiunii arteriale. Daca o preferi pe cea de ciocolata, vestea buna este ca flavonoizii din cacao reduc inflamarea arterelor. Totodata, lactoferina din lapte are o activitate antivirala si lupta impotriva agentilor patogeni precum citomegalovirusul sau virusul gripal. Chiar daca pare greu de crezut, inghetata nu declanseaza raceli pentru ca se topeste repede, se adapteaza temperaturii interne si ajunge in esofag la temperatura optima.

Inghetata, din ingrediente naturale, este bogata in vitaminele A, B6, B12, C, D, E si K, dar si in tiamina, riboflavina si niacina. Mai mult, se pare ca o dieta bogata in inghetata cu continut normal de grasimi reduce riscul aparitiei infertilitatii la femei.

Adauga un comentariu

*