Închiderea proiectului „Renașterea tradițiilor culturale rome calea spre dezvoltarea armonioasă a comunității locale”

1     2346

DSC072794Proiectul „Renașterea tradițiilor culturale rome calea spre dezvoltarea armonioasă a comunității locale” a avut ca obiectiv general al proiectului reinvierea traditiilor culturale rome prin diferite activitati specifice in vederea dezvoltarii relatiilor interetnice din comuna Corbasca, judetul Bacau prin imbunatatirea situatiei  sociale si economice a populatiei de etnie roma.

Problema specifica abordata de proiectul „Renasterea traditiilor culturale rome, calea spre dezvoltare armonioasa a comunitatii locale” este reinfiintarea „Fanfarei de la Bacioiu”. Pas cu pas, pe parcursul celor 24 luni am reinfiintat “Fanfara de la Bacioiu” compusa din 24 de membri.

Partenerii si sustinatorii ASOCIATIEI PENTRU O EUROPA UNITA  in acest proiect au fost UAT Corbasca impreuna cu Scoala gimnaziala Bacioiu.

Obiectivele specifice ale proiectului : Reinfiintarea “Fanfarei de la Bacioiu”, instruirea tinerilor muzicanti in vederea obtinerii unei minime culturi muzicale,  infiintarea ONG-ului “Fanfara de la Bacioiu”, reinvierea traditiei in familiile romane de etnie roma, asigurarea promovarii “Fanfarei de la Bacioiu”.

Implementarea proiectului s-a concretizat in realizarea unui film documentar si a unui videoclip a Fanfarei de la Bacioiu, infiintarea ONG Fanfara de la Bacioiu asigurandu-se astfel cadrul legal pentru promovarea activitatilor „Fanfarei de la Bacioiu” si a sustenabilitatii proiectului.

Proiectul s-a desfasurat pe o perioadă de 24 luni și a beneficiat de finanțare în cadrul mecanismului financiar al SEE 2009-2014 prin programul Fondului ONG în România încadrându-se în ariile tematice ale Componentei 2 Justiție Socială, Subcomponenta 2.1 Dezvoltarea comunităților rurale interetnice prin asigurarea participării active a ambelor etnii deoarece aceștia își doresc reînființarea simbolului comunității “Fanafara de la Băcioiu”.

PROMOTOR: Asociatia Pentru O Europa Unita

www.asociatiaeuropaunita.ro

„Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

 

 

 

 

Adauga un comentariu

*