ŞCOALA – PRINCIPALUL MIJLOC DE PĂSTRARE A LIBERTĂŢII SUFLETULUI ÎN MEDIUL OPRIMANT

Gabriel-Stan-2Şcoala Gimnazială Nr. 22 Bacău în parteneriat cu Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, Asociația pentru Promovarea Învăţământului European Bacău, Penitenciarul Bacău, Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău, Asociația TART, Asociacion Cultural Euroaccion – Murcia (Spania) și cu Facultatea de psihologie și psihopedagogie –  Universitatea din Chișinău, organizează simpozionul internaţional, cu tema „Şcoala – principalul mijloc de păstrare a libertăţii sufletului în mediul oprimant”.

Acesta se adresează, în egală măsură, educatorilor, profesorilor, psihologilor – ergoterapeuţi (terapeuţilor ocupaţionali) din mediul educațional, care doresc să îşi aducă contribuţia la eficientizarea procesului educativ şi psihologic, pentru o mai bună reintegrare socială a educabililor custodiaţi din penitenciare, sau din alte centre educaţionale.

Cu această ocazie  vor avea loc schimburi de experienţă şi de exemple de bune practici, în vederea îmbunătăţirii demersului şi serviciilor  psiho-pedagogice şi psiho-medico-judiciare din penitenciare şi alte centre educaţionale, cu scopul creşterii şanselor de reabilitare şi reintegrare socială, prin worhsop-uri, sesiuni de comunicări, sau articole ştiinţifice.

Obiectivele specifice ale acestuia sunt: schimbul de experienţă privind punerea în practică a unor abordări pedagogice, psihologice şi managerial inovatoare în ţările partenere; schimbul de bune practici, referitoare la îmbunătăţirea demersului educaţional desfăşurat în mediul oprimant, pentru îmbunătăţirea imaginii de sine a persoanelor private de libertate, şcolarizate cu scopul reabilitării şi reintegrării lor în societate; promovarea activităţii de cooperare între instituţii de învăţământ și consolidarea dimensiunii europene în educaţie.

În cadrul simpozionului, care va desfăşura pe trei secţiuni, vor fi organizate o serie de concursuri cu diferite teme, precum și sesiuni de referate, workshop-uri în cadrul cărora vor fi prezentate comunicări ştiinţifice pentru studenţi, educatori, profesori, psihologi și terapeuţi ocupaţionali.

Așadar, în intervalul 26 – 27 mai a.c., va fi organizat un  workshop pentru psihologi, care va aborda următoarele teme: ”Intervenții psihologice pentru persoanele cu tulburări de comportament”  (25-26 mai 2016) și ”Elemente cognitiv structurale în avizarea psihologică, pentru portul și uzul armamentului din dotare” (26-27 mai 2016).

Pentru fiecare dintre aceste teme participanții vor primi, din partea Colegiului Psihologilor din România, 10 credite.

”Simpozionul are ca obiectiv final valorizarea şi valorificarea experienţelor educaţionale, lucrărilor deosebite ale studenţilor, educatorilor, profesorilor, psihologilor și terapeuţilor ocupaţionali, din diverse sisteme de învăţământ.

Totodată, ne propunem să edităm  o revistă, sau o carte, care va cuprinde toate produsele și referatele, prezentate în cadrul acestuia.”, ne-a informat Lorena Elena BOLFA, psiholog la Penitenciarul Bacău.

Adauga un comentariu

*