Deserturi simple din doar doua ingrediente

retetapentru-micul-dejunNu ai suficient timp sa stai in bucatarie, insa vrei sa gatesti ceva delicios pentru cei dragi? Ei bine, ii poti impresiona foarte usor cu retetele de mai jos. Iti trebuie putine ingrediente, iar rezultatele sunt nemaipomenite.

Clatite rapide cu 2 ingrediente

Doua ingrediente sunt suficiente pentru a obtine niste clatite delicioase pentru micul dejun sau desert. Savureaza-le cu unt de arahide sau cu dulceata preferata.

Ingrediente
  • 1 banana mica,
  • 2 albusuri,
  • 1 ou
Metoda de preparare

Zdrobeste banana si paseaza-o, apoi adauga oul si albusurile. Amesteca bine pana cand se omogenizeaza.

Incinge bine o tigaie la foc mediu si toarna pe rand cate o clatita din aluat. Intoarce clatita dupa 25 de secunde sau atunci cand incepe sa se rumeneasca.

Ingredientele sunt suficiente pentru 3-4 clatite mici.

inghetata-unt-de-arahideInghetata din banane si unt de arahide

Daca ai banane cu coji patate pe acasa, nu te grabi sa le arunci. Sunt un ingredient de nadejde pentru deserturi. Dupa ce am descoperit inghetata dintr-un singur ingredient (pe baza de banane), ne-am gandit sa incercam o alta reteta, de aceasta data cu inca un ingredient-surpriza, unt de arahide.

Ingrediente

  • 2 linguri unt de arahide,
  • 4 banane

Metoda de preparare

Ia patru banane si taie-le felii. Pune-le pe un platou si da-le la congelator aproximativ doua ore.

Dupa acest timp, scoate-le si pune-le in blender (daca nu ai un blender mai puternic, foloseste robotul de bucatarie). Amesteca-le cateva minute, pana prind o consistenta de piure. Ai rabdare si nu te grabi.

Cand obtii o pasta cremoasa, adauga untul de arahide si mai amesteca totul o data.

Pune crema obtinuta la congelator cateva ore, dupa care te poti bucura de o inghetata delicioasa.

2-ingrediente-si-o-reteta-delicioasa-cum-sa-faci-glazura-tare-din-ciocolata-pentru-deserturi-reci_size1Glazura de ciocolata

Ca tot vine vara si ne pregatim de inghetata, am gasit toppingul perfect cu care sa o savuram: o crusta tare si crocanta de ciocolata. In loc sa astepti urmatorul drum pana la cofetarie, iti poti pregati o glazura acasa cu numai doua ingrediente.

Ingrediente ( pentru o portie):

  • 350g ciocolata tocata marunt
  • 50g ulei de cocos rafinat

Mod de preparare:
Pune ciocolata si uleiul de cocos intr-un vas ceramic termorezistent, pentru micorunde.
Gateste la putere mare, cate  30 secunde pana cand ciocolata se topeste complet.
Toarna amestecul fierbinte peste o portie de inghetata rece si vei obtine o crusta tare.
Lasa 30 secunde inainte sa servesti. Vei stii ca este gata atunci cand glazura devine mata.

bezele2Bezele
Reteta mai simpla ca a lor nu exista. Cu doua ingrediente se poate face cel mai dulce si mai crocant desert. Le poti adauga toppinguri, le poti transforma in prajituri sau le mananci simple langa o limonada.

Reteta de bezele

  • 3 albusuri
  • 150g zahar fin
  • ¼ lingurita otet de vin alb
  • 1 lingurita extract de vanilie

Incinge cuptorul la 100C. Albusurile se bat spuma la viteza medie. Se adauga otetul si se continua mixarea adaugand treptat (lingurita cu lingurita) zaharul. Apoi extractul de vanilie. Bezeaua este gata de pus la copt cand are un aspect lucios si e la fel batoasa ca frisca.

Cu o lingura sau cu posul de patiserie formeza bezele in tava, pe o hartie de copt. Pune-le la cuptor timp de 1 ½ – 1 ¾ ore. Sunt gata cand devin crocante la exterior, iar in interior miezul lor e inca usor gumat.

Nu scoate tava din cuptor. Doar opreste temperatura/focul si lasa usa intredeschisa. Lasa bezelele sa se raceasca in cuptor cateva ore sau peste noapte.

resep-browniesBrownies
Cu o crema tartinabila de ciocolata si cateva oua poti obtine cel mai bun desert pe care l-ai incercat vreodata. Iti dam cea mai simpla reteta de brownie pe care sa o testezi.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 240g crema de ciocolata tartinabila

Incinge cuptorul la 180C. Pregateste o tava de copt (20x20cm), unge-o si tapeteaza-o cu hartie de copt.

Bate ouale spuma, timp de 8-10 minute, pana cand isi tripleaza volumul. Cu cat au mai mult volum cu atat prajitura va avea o textura mai frumoasa.

Incalzeste putin ciocolata tartinabila in cuptorul cu microunde, timp de 1 minut, amestecand la fiecare 15 secunde. Incorporeaza ouale batute in ciocolata tartinabila, folosind mixerul la viteza mica. Amesteca de cateva ori in aluatul format cu o spatula de silicon.

Toarna in tava pregatita si coace timp de 25-30 minute. Brownie este gata cand incepe sa se desprinda usor de peretii tavii, iar o scobitoare infipta in mijlocul tavii va iesi curata.

Lasa brownie sa se raceasca de tot inainte sa o scoti din tava. Daca este inca fierbinte, se va rupe in bucati atunci cand incerci sa o tai.

Prajitura perfect racita se poate pastra intr-un recipient inchis etans pana la o saptamana.

Sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro

Adauga un comentariu

*