Ceaiuri care te ajută să dormi

glasteekanne umgeben von frischen krauetern und blumen

Dacă nu știi ce să mai faci ca să adormi, dar nu vrei să apelezi la pastile, îți recomandăm așa-zisele licori magice, din plante, care te vor ajuta să-ți rezolvi această problemă. Iată câteva ceaiuri care te ajută să dormi!

În fiecare seară trăieşti acelaşi scenariu: te pui în pat să dormi, orele trec, dar ție nu-ți este somn deloc. Ai încercat deja metoda cu număratul oilor și tot nu a venit Moș Ene pe la gene.

Ai trecut la varianta în care îți imaginezi că trăiești momente care te fac să zâmbești, dar senzaţia de somn tot nu începe să-şi facă simţită pretenţa. Atunci ar fi cazul să treci la următorul pas. Iată câteva ceaiuri care te ajută să dormi.

Ceaiul de Floarea Pasiunii şi cel de Valeriană
Din Floarea Pasiunii se poate face unul dintre excelentele ceaiuri care te ajută să dormi. Ceaiul de Floarea Paiunii îţi relaxează organismul și te scapă de insomnii. Din această plantă se poate obține un ceai cu efect calmant, relaxat, ce poate fi băut atât pe parcursul zilei, cât și seara, înainte de culcare, pentru un somn liniștit.

Ceaiul se face din frunze sau flori uscate. Se pun 4 lingurițe într-o cană (de 200 de ml) cu apă fierbinte. Se acoperă recipientul şi se lasă aşa în jur de 7 minute. Apoi se poate bea. Este recomandat să se bea în fiecare seara câte o cană, timp de trei săptămâni.

Şi infuzia preparată din valeriană se regăseşte printre ceaiurile care te ajută să dormi. Numeroase teste clinice, făcute pe pacienţi de toate vârstele şi care sufereau de diferite tipuri de tulburări de somn, au dovedit eficienţa valerianei ca sedativ şi somnifer.

Administrarea ceaiului de valeriană înlătură dificultatea în a adormi, micşorează semnificativ procentul de treziri nocturne, favorizează apariţia fazei de somn profund fără vise.

Şi ceaiul de muşeţel se regăseşte printre ceaiurile care te ajută să dormi
Ceaiul de mușețel este şi el printre licorile care te ajută să dormi, fiind un sedativ natural. Aşa că, dacă ai probleme cu somnul poţi să bei, în fiecare seară, câte o cană cu ceai de muşetel.

De asemenea, şi din sunătoare se face unul dintre ceaiurile care te ajută să dormi. Iată ce trebuie să faci: într-o cană cu apă fierbinte adaugă două linguri de sunătoare. Lasă 10 minute, apoi strecoară ceaiul. Pune o linguriţă de miere în el şi e gata pentru băut. Imediat ce l-ai concumat, stinge lumina şi televizorul ori calculatorul. Cu siguranţă, vei avea parte de un somn bun.

Sursa: http://www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*