POLIȚIȘTII BĂCĂUANI VERIFICĂ LEGALITATEA ACTIVITĂȚILOR COMERCIALE

controale politieÎn această perioadă, premergătoare Sărbătorilor Pascale, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău acționează pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău, au efectuat controale la societăți comerciale pentru a verifica legalitatea achiziției, prelucrării și comercializării produselor de panificație și a băuturilor alcoolice.

În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au efectuat verificări la 42 de unități economice.

Ca urmare a abaterilor constatate, echipele de control au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 36 500 de lei.

Astfel, s-au aplicat 22 de sancțiuni contgravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 2 sancțiuni la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 2 sancțiuni la O.G. 21/1992 privind protecţia consumatorilor.

În cadrul verifirărilor efectuate de polițiști la un magazin alimentar din Buhuși s-a constatat că operatorul economic a comercializat produse de patiserie în valoare totală de 642 de lei, fără a deține documente legale de proveniență pentru acestea.

Față de societatea în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 2 000 de lei și s-a dispus confiscarea sumei de 642 de lei, reprezentând contravaloarea produselor de patiserie comercializate.

Adauga un comentariu

*