Cum gătești sănătos salata de boeuf

Salata-de-boeufDacă te-ai hotărât ca începând cu aceste sărbători să încerci să transformi mâncărurile grele de Paști în unele mult mai ușor digerabile și la fel de gustoase, ți-am pregătit o rețetă de salată boeuf foarte bună, dar varianta dietetică.

Dacă te-ai hotărât ca începând cu aceste sărbători să încerci să transformi mâncărurile grele de Paști în unele mult mai ușor digerabile și la fel de gustoase, ți-am pregătit o rețetă de salată boeuf foarte bună, dar varianta dietetică.

Este excelentă și pentru persoanele care țin regim, care nu au voi mâncăruri grase, este excelentă pentru persoanele la dietă, care vor totuși să guste din preparatele de Paști.

Ingrediente mai puține și maioneză ușoară

Iată ce îți trebuie pentru a prepara o salată de boeuf mult mai sănătoasă, dar la fel de delicioasă:

  • jumătate de piept de pui
  • 1 morcov mare
  • o bucată mică de țelină
  • 3 bucăți de gogoșari sau castraveți murați
  • muștar după gust
  • sare și piper după gust
  • maioneză ușoară

Pentru maioneza ușoară ai nevoie de:

  • 4-5 linguri de iaurt grecesc
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie
  • 3 linguri de ulei de măsline sau de cocos
  • 2 lingurițe de muștar
  • sare și piper

Prepară salata foarte rapid și ușor

Maioneza se prepară foarte ușor. Se amestecă bine iaurtul cu uleiul, turnat treptat. Se amestecă până capătă consistența unei maioneze. Apoi se adaugă muștarul și se mai freacă bine, iar la final zeama de lămâie, sarea și piperul. Se freacă bine până se formează maioneza, apoi se păstrează la rece.

Pieptul de pui se spală, legumele se curăță și se spală, apoi se pun toate la fiert, întregi. Când sunt gata, se scoate pieptul de pui, care se scurge și se taie bucăți, apoi se toacă mărunt la robotul de bucătărie. O variantă alternativă la acest procedeu este ca pieptul, fiert bine, să se desfacă  cu degetele bucată cu bucată, asta după ce a fost tăiat în bucăți mai mici. Să se facă fâșii de carne de pui, asta se urmărește.

Morcovul și țelina se toacă mărunt cu ajutorul unui cuțit și se adaugă peste puiul fărâmițat. Castraveții și/sau gogoșarii se toacă și ei mărunt, se storc bine de zeamă și se adaugă la compoziție. Apoi, se adaugă peste toate ingredientele amestecate bine înainte și maioneza, se mai pun 2 lingurițe de muștar, sare și piper și se amestecă cu grijă toate din nou. Cine dorește, poate pune și mazăre. Se ornează cu o frunză verde de pătrunjel sau coriandru și se servește cu poftă.

Adauga un comentariu

*