POLIȚIȘTII BĂCĂUANI LA DATORIE, DE FLORII

politia-romanaPeste 200 de poliţişti s-au  afla în stradă, în județul Bacău, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Floriilor de cult Ortodox. 

Cei 219 de poliţişti de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, de investigații criminale şi investigare a criminalității economice au organizat și desfășurat 36 de acțiuni.

În perioada 23-24 aprilie a.c., pentru menținerea ordinii și siguranței publice au fost organizate zilnic, 86 patrule de siguranță publică, dintre care 24 pedestre și 62 auto și s-au instituit dispozitive de ordine și siguranță publică, în zona lăcașurilor de cult ortodox.

Ca urmare a acțiunilor derulate polițiștii au aplicat 541 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 200.000 de lei.

Astfel, polițiștii au intervenit și au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 28 sancțiuni pentru nereguli de natură economică.

Totodată, polițiștii rutieri au acționat pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave, aplicând 428 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor referitaore la circulația pe drumurile publice, dintre care 220 de sancțiuni au fost applicate pentru depășirea limitei legale de viteză.

De asemenea polițiștii au luat măsura complementară a reținerii permisului de conducere față de 45 de conducători auto, dintre care în 32 de situații pentru dpășirea vitezei legale.

Activităţile s-au desfășurat în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Adauga un comentariu

*