Alimente care ne ajuta sa reducem stresul

thumb_4_1_16862341Avem nevoie de niste alimente care reduc stresul care sa ne faca sa ne simtim bine atat din punct de vedere fizic prin nutrienti, cat si psihic, prin reducerea stresului de zi cu zi. Sa recunoastem: viata poate fi uneori stresanta, indiferent de cat de mult ne bucuram de ea si de aceea avem nevoie de alimente care reduc stresul!

Asparagus

Asparagusul este unul dintre alimentele care reduc stresul. Desi asparagusul are tedinta sa lase un miros ciudat in urina, este slab in calorii si in schimb are un nivel ridicat de acid folic si vitamina B, care sunt esentiale in creearea serotoninei. Serotonina este o substanta corelata direct cu schimbarile starilor de spirit intr-un mod pozitiv.

Fructele

Acestea se afla si ele pe lista cu alimente care reduc stresul. Sunt bune, in general, deoarece contin multe vitamine, dar cele care sunt bogate in vitamina C cu precadere, sunt chiar mai eficiente. Vitamina C combate stresul si are efect antioxidant, luptand impotriva substantelor pe care corpul le emana atunci cand este supus stresului. Un studiu recent facut asupra a 120 de participanti a aratat ca aceia carora li s-a administrat vitamina C, au avut o presiune mai redusa a sangelui si a cortizolului, dupa ce au trecut printr-un test de stres. Fructele boboase (capsunile, afinele, zmeura si murele) contin un numar mare de antioxidanti, care sunt cunoscuti pentru ascutirea perceptiei.

Caise uscate

Printre alimentele care reduc stresul, se afla si caisele. Acestea au un nivel ridicat al magneziului, ce relaxeaza muschii intr-un mod natural; pe langa acest aspect, sunt de ajutor in lupta contra stresului si anxietatii.

Avocado

Datorita samburelui din interior, avocado este considerat a fi fruct; cu toate acestea, contine o pulpa untoasa ce ar trebui consumata cu moderatie. Avocado este o sursa bogata de vitamina E, luteina si acid folic. Este alcatuit din grasimi monisaturate si contin mult potasiu (are mai mult decat bananele), de aceea ajuta la scaderea presiunii sanguine odata cu stresul.

Ceaiul

In general, ceaiul este benefic sub toate formele. Este bine sa deprindem obiceiul de a bea ceai, chiar si numai o cana pe zi, deoarece este in favoarea sanatatii noastre. Conform cercetarilor, ceaiul de musetel in particular s-a dovedit a fi nu doar un calmant ce faciliteaza somnul, ci de asemenea, reduce anxietatea. Ceaiul verde contine cafeina, dar si aminoacidul teanina, care este bun pentru ca ne mentine corpul in cea mai buna forma. Ceaiul verde echilibreaza circulatia sangelui in mijloc si imbunatateste activitatea mentala.

Carnea de vita

Printre acele alimente care reduc stresul se ala si carnea rosie. Aceasta este asociata negativ cu alimentatia insa daca este consumata corect, ofera numai beneficii. Carnea provenita de la vite care au fost hranite fara chimicale, fara hormoni, antibiotice ori alte substante care nu sunt produse natural de catre animale, contin un nivel ridicat de antioxidanti, au in mod normal putine grasimi si contin de 2-4 ori mai multi acizi grasi omega 3. Acest tip de carne este cam scump, dar putem achizitiona doar partile esentiale pe care dorim sa le preparam, iar in acest mod platim doar o parte din pret.

Nucile

Nucile contin foarte multi acizi grasi de omega 3 si alti polifenoli sunt benefici in prevenirea pierderii memoriei. In afara faptului ca nucile au in componenta lor nutrienti pentru a reduce stresul, prezinta si mari beneficii pentru sanatatea organismului nostru.

Alunele

In afara faptului ca sunt gustoase si tin de foame, sunt de asemenea o sursa importanta de vitamine esentiale pentru ca organismul nostru sa ramana Zen, ceea ce inseamna ca fac parte dintre alimentele care reduc stresul.

Migdalele

Acestea sunt bune in special, deoarece contin vitaminele B2 si E, zinc si magneziu. Vitamina E ajuta la combaterea stresului care poate provoca boli de inima si cancer.

Acaju

Acaju se afla pe lista cu alimente care reduc stresul. Aceste seminte contin un nivel ridicat de zinc; acesta este relationat cu depresia si anxietatea, iar cum organismele noastre nu pot depozita zincul, este important sa il introducem in fiecare zi in sistem.

Sursa: http://yve.ro

Adauga un comentariu

*