POLIȚIȘTII BĂCĂUANI ACȚIONEAZĂ PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ

IMG-20160420-WA0014Peste 250 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii băcăuani în cadrul acțiunilor desfășurate în perioada 18-20 aprilie a.c., în cadrul acțiunilor desfășurate pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor, precum și pentru menținerea ordinii și siguranței publice, premergător sărbătorilor Floriilor și Paștelui Ortodox.

Poliția Română acționează, la nivel național pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor, precum și pentru menținerea ordinii și siguranței publice, premergător sărbătorilor pascale.

În județul Bacău,în perioada 18-20 aprilie a.c.,  polițiștii de investigarea criminalității economice, ordine publică și din cadrul structurilor rutiere au acţionat, pentru pentru asigurarea liniștii cetățenilor, prevenirea şi combaterea fenomenului evazionist ce se manifestă în sectorul comercializării de mărfuri alimentare şi nealimentare, alcool, băuturi alcoolice şi a produselor din tutun.

IMG-20160420-WA0008În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au constatat 40 infracțiuni și au aplicat 269 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 159 190 de lei.

Astfel, s-au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică, în valoare totală de 87 700 de lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare totală de peste 170 000 de lei.

IMG-20160420-WA0009Exemple:

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Blăgești polițiștii au identificat produse din carne și pește, care aveau termenul de valabilitate expirat.

Față de operatorul economic s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 5000 de lei și s-a dispus retragerea de la vânzare a produselor în cauză.

Polițiștii au depistat un bărbat de 48 de ani, din Moinești, care oferea spre vanzare 70 de pâini, pentru care nu deținea documente legale de proveniență.

Față de cel în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale și s-a dispus confiscarea valorică a produselor de panificație.

 

Adauga un comentariu

*