Depistat la scurt timp de la comiterea unei tâlhării și cercetat în stare de arestare preventivă

Polițiștii au depistat, în scurt timp de la sesizare, un minor de 17 ani, care prin agresiune a deposedat un bărbat de 66 de ani de un portofel. Minorul a fost reținut, iar instanța a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă.

​Polițiștii au fost sesizați de un bărbat de 66 de ani, din Bacău despre faptul că a fost victima infracțiunii de tâlhărie.

​Din primele verificări efectuate la fața locului de polițiști a rezultat că în timp ce bărbatul de 66 de ani se deplasa între strada Pasajul Revoluţiei şi strada Luminii, pe o alee, a fost acostat de un tânăr care prin agresiune l-a deposedat de un porofel, în care avea suma de 170 de lei și documente personale.

În urma investigațiilor efectuate în zonă polițiștii au depistat în scurt timp un minor de 17 ani, asupra căruia a fost găsită suma de 112 lei. Minorul i-a condus pe polițiști la o ghenă de gunoi din apropiere unde a abandonat portofelul persoanei vătămate și o parte dintre documente.

De asemenea, din cercetări a rezultat că minorul în cauză a fost sprijinit în comiterea faptei de un alt minor de 17 ani, asupra căruia a fost găsită suma de 10 lei.

​Bunurile sustrase au fost restituite persoanei vătămate.
​În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Față de minorul bănuit de comiterea faptei s-a luat măsura reținerii, iar la data de 27 martie a.c. instanța a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de celălalt minor de 17 ani se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Adauga un comentariu

*