Peste 50 de m.c. de material lemnos,  confiscat de polițiști, în urma unor percheziții domiciliare

DSCN3677Polițiștii băcăuni au efectuat cinci percheziții domiciliare la locuințețe unor persoane bănuite de tăiere ilegală și furt de arbori. S-au confiscat peste 50 m.c. material lemnos, 4 motofierăstraie şi mai multe unelte folosite în exploatarea forestieră.

Polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În cadrul acțiunii, în baza mandatelor emise de Judecătoria Moinești, polițiștii moineșteni au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele unor bărbați de 30 și 54 de ani, din comuna Agăş, bănuiți de săvârșirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

La locuințele celor doi bărbați polițiștii au identificat cantitatea totală de 37,38 mc. lemn lucru răşinoase, pentru care cei în cauză nu deţineau documente legale de provenienţă.

Materialul lemnos, în valoare de 10141,25 lei a fost ridicat în vederea confiscării.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 4 motofierăstraie şi mai multe unelte  folosite în exploatarea forestieră.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 5000 lei fiecare.

În cauză se continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Pe timpul derulării acțiunii polițiștii au depăistat în flagrant un bărbat de 41 de ani,  din comuna  Palanca, care a tăiat ilegal şi sustras din pădurea administrată de OS Ciobănuş,  2 arbori esenţă răşinoase, specia brad.

DSCN3672Materialul lemnos în volum de 2,2 mc şi o valoare de 583 lei, a fost confiscat şi lăsat în custodie reprezentanţilor OS Ciobănuş.

În cauză s-a întocmit dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

În baza mandatelor emise de Judecătoria Bacău polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Traian, sprijiniți de luptărori din cadrulServiciului pentru Acțiuni Speciale al I.P.J. Bacău au efectuat trei percheziții domiciliare la locuințele unor bărbați din comuna Odobești, bănuiți de tăiere ilegală și furt de arbori.

La locuințele a doi dintre bărbați polițiștii au identificat cantitatea totală de 11,1 m.c. material lemnos deținut fără respectarea prevederilor legale.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Traian.

Față de cei doi bărbați s-a luat luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 2000 de lei fiecare.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Adauga un comentariu

*