Alege viața – acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere

alege-viata-700x495Polițiștii rutieri atrag atenția cu privire la necesitatea respectării tutror regulilor de circulație. În cadrul acțiunii desfășurate la data de 23 martie a.c., polițiștii au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale și au reținut 12 permise de conducere.

Polițiști rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau  au acționat pe prevenirii accidentelor de circulație care s-ar putea produce pe fondul indisciplinei pietonale sau a vitezei excesive.

În urma activităților desfășurate polițiștii au aplicat 156 de sancțiuni contravenționale , dintre care 54 pentru depășirea limitei legale de viteză, 47 pentru traversare neregulamentară, 5 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angjați regulamentar în traversare, iar restul pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 44.315  lei.

De asemenea, pentru abaterile constatate polițiștii au reținut 12 permise de conducere, dintre care 6 pentru depășirea limitei legale de viteză, 5 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și unul pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care aveau acest drept.

Au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemple semnificative:

Un bărbat de 43 de  ani, din județul Neamț,  a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DN 2, în interiorul localității  Răcăciuni,  cu viteza de 110 km/h.

Față de conducătorul auto s-a luat măsura sancționării contravenționale și măsura complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării acestui drept.

Polițiștii au depistat un botoșănean de 60 de ani, care conducea un autoturism cu viteza de 104km/h în localitatea Cleja, pe D.N. 2.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional și s-a luat măsura complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării acestui drept.

Adauga un comentariu

*