ALEGE VIAȚA! RESPECTĂ LIMITELE LEGALE DE VITEZĂ!

alege-viataPolițiștii rutieri au depistat la sfârșit de săptămână 42 de conducători auto, care au depășit limita legală de viteză cu peste 50km/h. Pe lângă măsurile de sancționare contravențională polițiștii au luat față de aceștia și măsura complementară a reținerii permiselor de conducere în vederea suspendării exercitării acestui drept.

Polițiștii din județul Bacău acționează permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și salvarea de vieți, precum și pentru sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice.

Astfel, în perioada 06-07 februarie a.c., polițiștii rutieri au acționat pe principalele drumuri naționale din județ pentru prevenirea victimizării cetățenilor prin accidente rutiere, produse pe fondul vitezei excesive.

În cele două zile de acțiune polițiștii au depistat 253 de conducători auto care nu au respectat limtele legale de viteză și față de care s-au luat măsuri de sanționare contravențională.

În 42 de cazuri față de conducătorii auto s-a luat și măsura complementară a reținerii permiselor de conducere.

EXEMPLE SEMNIFICATIVE :

În localitatea Cleja, pe D.N. 2 polițiștii au depistat un tânăr de 21 de ani, din  judetul Suceava, care conducea un autoturism cu viteza de 132 km /h.

Față de cel în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă și măsura complementară a reținerii permisului de conducere.

Tot pe D.N. 2, în interiorul unei localități, a fost depistat un botoșănean de 46 de ani, care conducea un autoturism cu viteza de 130 km /h.

Față de cel în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă și măsura complementară a reținerii permisului de conducere.

Atenție șoferi!

– Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

– Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă!

– Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!

Adauga un comentariu

*