LA COMĂNEȘTI S-A DESFĂȘURAT O NOUĂ ÎNTÂLNIRE METODICĂ A PROFESORILOR DOCUMENTARIȘTI

Gabriel-Stan-CCD-BacauCasa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Comăneşti, a organizat, la Centrul de Documentare şi Informare „Jules Verne”, a doua activitate metodică din acest an şcolar a profesorilor documentarişti şi a responsabililor centrelor de documentare şi informare din judeţ.

Tema întâlnirii a fost „Dezvoltarea competenţelor de lectură la şcolarii mici”, ea facilitând cunoaşterea de noi demersuri infodocumentare iniţiate şi derulate în CDI-uri.

Funcţia pedagogică a centrului de documentare şi informare se remarcă în mod deosebit în specificul serviciilor asigurate de personalul care lucrează în această structură, cu rol în formarea şi dezvoltarea culturii informaţionale la nivelul unităţii şcolare (şcoală primară, gimnaziu sau liceu).

Cu această ocazie Mădălina Buruiană, a susținut un referat, cu tema „Dezvoltarea competenţelor de lectură la şcolarii mici”, iar Adriana Lăcătușu-Iscu, a susținut o lecție demonstrativă, ambele cadre didactice având statut de profesor documentarist.

Prin caracteristicile sale CDI dezvoltă coordonata documentară a învăţării, într-un cadru multifuncţional, orientat către comunitatea şcolară şi locală.

„Activitatea metodică a avut şi atributele unei sesiuni de formare şi s-a desfăşurat într-o manieră atractivă, deschisă şi interactivă.

Credem că, în urma participării la aceste întâlniri tematice, profesorii documentarişti, dar şi cadrele didactice care au responsabilitatea funcţionării CDI-urilor, își vor îmbogăți portofoliul de cunoștințe în domeniul politicii documentare din școli.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

Adauga un comentariu

*