Gabriel Vlase s-a întâlnit cu regele Arabiei Saudite

Domnul Gabriel Vlase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor  s-a întâlnit, astazi, cu regele Arabiei Saudite, Salman Bin Abdulaziz Al-Saud.În cursul întrevederii au fost analizate evoluțiile din zona Golfului, aspecte ale securității regionale și rolul pe care Arabia Saudită îl joacă în acest context.page

Domnul Gabriel Vlase, Vicepreședinte al Camerei Deputaților participă în perioada 18-20 ianuarie 2016 la întâlnirile de lucru ale Grupului special al AP NATO pentru Mediterana și Orientul Mijlociu  în Arabia Saudită.

Programul a început cu o reuniune cu ambasadorii ţărilor membre NATO acreditaţi la Riad și a continuat cu primirea membrilor delegației AP NATO de către vice-prințul Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al-Saud. Au urmat o serie de întrevederi cu preşedintele Consiliului Consultativ şi membri ai Comisiilor pentru securitate, afaceri externe, economie şi energie, probleme sociale, familie şi tineret. Agenda mai include întrevederi cu ministrul Afacerilor externe, la Institutul de Studii diplomatice, Consiliul de Cooperare al Statelor arabe din Golf şi o vizită la un complex energetic.

Întrevederile cu oficialii saudiți s-au axat pe următoarele teme: cooperarea cu NATO, priorităţile de apărare ale Arabiei Saudite, operaţiunile saudite în Yemen, relaţiile Arabiei Saudite cu Statele Unite, Europa şi Rusia, perspective saudite asupra securităţii regionale, sprijinul pentru dezvoltare acordat de Arabia Saudită, relațiile Arabiei Saudite cu Statele Unite, Europa și Rusia și viziunea Arabiei Saudite asupra securității regionale : Irak, Siria, Daesh, Iran, Yemen.

Adauga un comentariu

*