La Multi Ani, 2016!

Pentru ca Noul An sa vina cu prosperitate si voiosie, ar fi bine sa se tina cont de cateva obiceiuri si superstitii mostenite de la strabuni. In ajunul Anului Nou e bine sa deschideti copilasilor care ajung la usile voastre cu Plugusorul, Capra, Ursul, Calusarii sau alte jocuri cu masti pentru a face urarile de bogatie si sanatate. mesaje-de-anul-nou-urari-haioase-pentru-revelion-2016_size7

De asemenea, tot in ajun e bine de achitat toate datoriile pentru a nu incepe noul an cu datorii, insa nu e bine sa: se spele rufe, sa se foloseasca foarfeca deoarece se spune ca se taie norocul si nici sa se dea bani cu imprumut.

In ajun de Anul Nou nu trebuie maturata locuinta ca sa nu se arunce belsugul si nu trebuie aruncat gunoiul pentru a nu risca sa ramana casa goala tot anul urmator. Atentie la calendarul urmatorului an – acesta nu trebuie agatat pe perete inainte ca noul an sa inceapa deoarece aduce ghinion.

La miezul noptii usile se deschid larg ca sa iasa anul vechi si sa intre cel nou, iar deasupra usii e bine sa fie atarnata o creanga de vâsc deoarece aduce noroc, spor in casa si sanatate. Chiar si pe masa de Revelion e bine sa fie crengute de vâsc din aceleasi considerente.

In noaptea dintre ani e bine sa avem bani in buzunar, sa purtam haine noi si pe cat posibil ceva de culoare rosie pentru a atrage energiile pozitive si e bine sa facem cat mai multa galagie. Zgomotul care insoteste trecerea dintre ani – strigatele de bucurie, chiotele, biciul, artificiile, aplauzele, tobele, hohotele de ras – sunt metode stramosesti de a speria si alunga spiritele rele.

In prima zi din an e bine sa primim copiii care vin cu Sorcova – considerata un substitut al divinitatii fitomorfe – care aduce celor din casa viata lunga, sanatate si prosperitate.

Traditia populara spune ca de Anul Nou se innoiesc toate si de aceea oamenii trebuie ca in prima zi din an sa-si puna o dorinta, sa fie veseli si optimisti, sa nu se supere si sa nu se certe cu nimeni. In aceasta zi e bine sa intre cineva in casa – nu sa iasa – de preferinta un barbat cu parul inchis la culoare.

Nici pe 1 ianuarie nu este bine sa arunci nimic din casa, nici macar gunoiul, dar nici sa maturi. Iar pentru a avea un an professional cat mai bun e bine sa se faca o activitate care are legatura directa cu serviciul, in prima zi a noului an, insa nu trebuie facute planuri strategice in acest domeniu deoarece ar aduce ghinion.

Adauga un comentariu

*