ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII BĂCĂUANI ÎN MINIVACANȚA DE 1 DECEMBRIE

În minivacanța de 1 decembrie polițiștii băcăuani au constatat 37 de infracțiuni și au aplicat peste 700 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.

În perioada 28 noiembrie -01 decembrie,  aproximativ 250 de polițiști din județul Bacău au acționat zilnic, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, protejarea patrimoniului și a drepturilor și libertăților cetățenilor.

Dispozitivele de ordine publică au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor din judeţ, precum şi prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

Au fost intensificate acţiunile de patrulare iar agenţii de poliţie rutieră au fost prezenţi pe principalele artere rutiere, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.

Ca urmare a activităților de prevenire și combatere a faptelor care aduc atingere normelor penale și contravenționale, polițiștii au constatat în acestă perioadă 37 de infracțiuni, din care 14 de natură judiciară, 10 la regimul circulației pe drumurile publice, 2 infracțiuni la Codul Silvic, iar restul de altă natură.

De asemenea, au fost aplicate 742 sancțiuni contravenționale, dintre care 86 prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 13 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, șase la Șegea 1717/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii au aplicat 600 de sancțiuni contravenționale, dintre care 219 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 6 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice cu o îmbibație mai mică decât cea pentru care fapta este considerată infracțiune, iar restul pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 26 de permise de conducere și au fost retrase 16 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 197.880 lei.

Au fost confiscate bunuri în valoare totală de 3.479 lei și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 8.000 de lei.

 

Adauga un comentariu

*