Lista alimentelor interzise la micul dejun

Este cunoscut faptul că micul dejun este masa peste care nu trebuie să sărim, însă trebuie oferită o atenție desavârșită asupra alimentelor consumate. Specialiștii spun că dulciurile nu au ce căuta în cadrul micului dejun, însă acesta trebuie să fie bogat în proteine. Masa de dimineață ne confera energia de peste zi.mic dejun

Astfel vă prezentăm alimentele interzise în cadrul micului dejun:

Cereale îndulcite. Cele din comerţ care sunt bogate în carbohidraţi simpli şi zahăr şi au un conţinut redus de fibre duc la creşterea bruscă şi apoi scăderea imediată a nivelului zahărului în sânge. Asta înseamnă că nu ţin de foame, iar la puţin timp după organismul va resimţi senzaţia de a mânca.

Fursecuri. Toţi biscuiţii, fursecurile, cornurile şi alte dulciuri sunt bogate în zahăr, calorii şi grăsimi. Dacă îţi începi ziua consumând dulciuri, vei ajunge să mănânci mult mai mult decât ar trebui pe parcursul zilei şi risti să te îngraşi, conform www.alegesanatos.ro.

Smoothie-uri. Chiar dacă sunt considerate a fi sănătoase, aceste băuturi pot fi bombe calorice, în funcţie de ingredientele pe care le afoloseşti. Smoothie-urile deja preparate, care se găsesc în supermarket, sunt şi mai păcătoase. Dacă alegi să îţi faci smoothie dimineaţa, ai grijă ce ingrediente foloseşti, astfel încât să nu consumi prea multe calorii deodată. Poţi alege iaurt sau lapte degresat şi să adaugi maximum 2-3 ingrediente suplimentare.

Sucuri „naturale”. Un pahar de suc de portocale dimineaţa nu înlocuieşte un mic dejun. Sucurile conţin mult zahăr şi carbohidraţi, însă nu au proteine. Prin urmare, îţi va fi şi mai foame la scurt timp după ce ai băut suc. Cel mai indicat este să mănânci un mic dejun bogat în proteine.

Cappucino şi alte băuturi din cafea. Dacă, în loc de micul dejun bei o cafea imensă în care adaugi lapte, frişcă, zahăr şi sirop, atunci este posibil să consumi mai multe calorii decât ai crede. Băuturile din cafea cu adaos de zahăr sunt periculoase pentru siluetă, în special când sunt consumate pe stomacul gol. Iar senzaţia de foame ţi se va accelera la scurt timp după ce le-ai consumat.

Sursa: http://www.stiripesurse.ro

Adauga un comentariu

*