Infracțiuni de contrabandă calificată și deținerea fără drept de articole pirotehnice cercetate de polițiști

Un bărbat din comuna Dofteana deținea în condiții ilegale o armă cu aer comprimat și 96 de proiectile pentru arma cu aer comprimat, care au fost introduse în țară fără respectarea normelor în vigoare. De asemenea, polițiștii au ridicat 125 de petarde, din calsa a 2-a deținute ilegal. 646x404

In urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au depistat un bărbat de 50 de ani, din comuna Dofteana, care deținea ilegal la domiciliu și la locuinta părinților o arbaletă, un harpon și 96 proiectile pentru o armă cu aer comprimat, cal. 5.5, pe care le-a procurat din străinătate.

Polițiștii au mai stabilit că bărbatul în cauză deține ilegal și o armă cu aer comprimat calibru 5,5 mm, introdusă în țară în condiții ilegale.

De asemenea, fiul celui în cauză, un tânăr de 27 de ani, deținea în condiții ilegale 125 petarde, categoria a 2-a, achiziționate din afara teritoriului României.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată și deținerea fără drept de articole pirotehnice.

Adauga un comentariu

*