Acțiune de verificare a legalității transportului, prelucrării și comercializării materialului lemnos

Peste 46 de m.c. de bușteni și cherestea au confiscat polițiștii băcăuani, în cadrul unor acțiuni care au vizat verificarea legalității transportului, prelucrării și comercializării materialului lemnos.  tir-lemn-300x225

Polițiștii de ordine publică și investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, în colaborare cu reprezentanți silvici au efectuat activități de verificare a legalității transportului, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Astfel, la o societate comercială din comuna Agăș, cu profil de activitate în acest domeiu polițiștii au identificat cantitatea de 12 m.c.lemn lucru rășinoase pentru care societatea nu deținea documente legale.

S-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare totală de 5000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

În comuna Agăș, polițiștii au depistat un bărbat de 43 de ani, din comuna Scorțeni, care transporta cu o autoutilitară contitatea de 7,7 m.c. cherestea rășinoase, pentru care nu deșinea documente de proveniență.

Față de cel în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 5000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat, care deținea într-o autoturilitară cu remorcă, în vederea transportului, 27 m.c. lemn lucru rășinoase nemarcat și pentru care nu deținea documente de proveniență.

Față de cel în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale, iar materialul lemnos a fost confiscat și lăsat în custodia organelor silvice.

Adauga un comentariu

*