Perfecțiunea ca obiectiv

 

simona halepSimona Halep alături de Virginia Ruzici și Darren Cahill.

by  Carine06 

Simona Halep și-a propus să fie mai bună în 2016, în ciuda opiniei exprimate de mulți critici, conform căreia și-a atins nivelul maxim de performanță. S-a acreditat ideea că locul 2 pe care îl ocupă în clasamentul WTA de ceva vreme este mai mult decât ar fi visat tenismana din Constanța, iar ca argument principal este invocată incapacitatea sa de a o depăși pe Serena Williams. Cu alte cuvinte, dacă nu poți să treci de Serena, poți să te retragi în gloria pe care ai apucat s-o agonisești până la 24 de ani.

Spre surprinderea multora, Simona are alte planuri pentru ea, iar acestea vorbesc despre perfecționarea jocului și dorința sa de a face mai mult în sportul alb. Potrivit site-ului bet365, Simona a declarat: „Am multe lucruri de îmbunatațit la jocul meu. În momentul de față sunt încrezătoare în jocul meu, dar trebuie sa îmi îmbunătățesc jocul la fileu și serviciul. Vreau cu adevărat să devin mai bună și să realizez lucruri mai bune anul viitor.”

Pentru a arăta că vorbește serios, Halep l-a angajat ca antrenor personal pe reputatul Darren Cahill, cu care a colaborat de altfel și în acest an, dar sub o altă formă. Este un pas important pe care românca îl face, ținând cont că până acum a schimbat antrenorii destul de des, nefiind pe deplin mulțumită de interacțiunea cu ei.

 Novak

Novak Djokovic.

by  Marianne Bevis 

 Declarațiile Simonei privind dorința sa de a se autodepăși se aseamănă foarte mult cu cele făcute recent de liderul tenisului masculin, Novak Djokovic, iar asta nu poate fi decât o veste foarte bună pentru fanii Simonei. Sârbul domină cu autoritate circuitul ATP, însă nu are de gând să se culce pe laurii gloriei, întrucât știe că doar prezentul contează pentru un sportiv, nicidecum performanțele anterioare, care sunt mult mai importante pentru statisticieni. Ajuns la 28 de ani, Djokovic are în continuare o foame pantagruelică de cunoaștere a fenomenului în care activează, fiind convins că numai astfel poate menține ștacheta sus. Iată ce spune simpaticul sârb: „Caut să lucrez tot timpul la jocul meu, pentru că știu că singura cale de a avea succes este să continui să progresez. Nimeni nu poate fi perfect, dar dacă vei căuta perfecțiunea, ai putea atinge excelența.”

Când avea vreo șase ani, invitat fiind într-o emisune de televiziune și întrebat ce vrea să se facă atunci când va fi mare, Djokovic a răspuns simplu: „Numărul 1 mondial.” Și-a atins acest obiectiv, dar doar după ce a aflat că dorința din copilărie trebuie să reziste testelor extrem de grele pe care timpul le aduce într-un spațiu profesionist. E bine de știut cam ce fel de mentalitate trebuie să ai pentru a fi cel mai bun în domeniul tău de activitate, înainte de a ne repezi să ne mirăm cât de mult câștigă unii sportivi de performanță. În fond, Halep și Djokovic ne învață o lecție simplă, dar atât de greu de asumat: trebuie să muncești un pic mai mult în fiecare zi, iar atunci când te-ai plictisit de atâta muncă, să muncești și mai mult.

 

Adauga un comentariu

*