Panna Cotta – cel mai simplu desert

panna cottaPanna cotta este unul din cele mai simple deserturi – o budincă care se face din smântână de frişcă, zahăr şi gelatină. Aceasta îşi are originea în nordul Italiei, iar numele „panna cotta” literalmente înseamnă cremă gătită.

Ingrediente

2 linguri şi jumătate de zahăr
1 păstaie vanilie
500 ml smântână (30% grăsime)
1 linguriţă extract de vanilie
un plic cu foi gelatină
Mod de preparare

Înmoaie gelatina în apă rece, 5 – 10 minute.

Amestecă pe foc într-o cratiţă smântâna cu zahărul, seminţele de vanilie, teaca de vanilie şi esenţa, lasă-le până dau în fiert. Lasă compoziţia să se mai răcească apoi adaugă gelatina, mestecând să se dizolve, apoi lichiorul.

Atenţie: gelatina nu trebuie pusă în compoziţia foarte fierbinte deoarece la peste 60 grd C îşi pierde proprietăţile şi nu va mai închega compoziţia.

Strecoară compoziţia printr-o sită, apoi toarn-o în forme. Lasă-le în frigider minim 4 ore, de preferat las-o peste noapte. Serveşte desertul cu un sos de fructe de pădure.

 

Adauga un comentariu

*