Coenzima Q10 îţi protejează inima

Dacă ai probleme cardiace, ar trebui să afli mai multe despre un remediu numit CoQ10. Coenzima Q10 este un remediu foarte util în unele afecţiuni cardiace, folosit în lumea întreagă.coenzima-q10 (1)

Coenzima Q10 este o substanţă asemănătoare vitaminelor, solubilă în grăsimi, prezentă în toate celulele corpului umandar mai ales în celulele organelor cu activitate intensă, precum inima. 

Producția de coenzima Q10 scade odată cu înaintarea în vârstă. Nivelul scăzut de coenzima Q10 poate fi cauzat și de administrarea de statine – medicamente indicate pentru scăderea nivelului de colesterol. Coenzima Q10 influențează numeroase procese vitale, fiind foarte des folosită ca supliment alimentar.

Relația dintre coenzima Q10 și inima se explică prin faptul că orice muschi are nevoie de această substanță pentru a funcționa, inima fiind la urma urmei unul dintre cei mai importanți mușchi din organism.

Multe suplimente de Coenzima Q10 conțin și o cantitate mică de Vitamina E, acestea fiind cele mai bune pentru ca Vitamina E ajută la conservarea coenzimei.

Având în vedere că, în urma preparării termice, se pierde o cantitate importantă de Q10, după o anumită vârstă, și mai ales la persoanele cu probleme cardiace, este extrem de importantă administrarea de suplimente care să conțină această substanță. Sursele alimentare de coenzima Q10 sunt reprezentate de: carne, ulei de pește, ulei de soia, păstrăv, broccoli, cereale, spanac, nuci, arahide și unt de arahide.

Alte benefiicii ale acestei vitamine sunt: îmbunătățește semnificativ funcționarea sistemului imunitar, stimulează metabolismul organismului și favorizează slăbirea ponderală, influențează pozitiv fertilitatea masculină, reduce sensibil hipertensiunea arterială, protejează arterele fiind foarte eficientă în a opri oxidarea implacabilă a colesterolului din sânge care reprezintă primul pas în distrugerea arterelor și apariția atacurilor de cord și accidentelor cerebrale.

 

Adauga un comentariu

*