Proprietățile fructelor atunci când ținem dietă

Fructele sunt alcalinizante și răcoritoare, cu excepția unor specii tropicale, precum avocado, care au proprietăți încălzitoare. Fructele te ajută să slăbești, dar doar cu câteva condiții. Fiind ușor de digerat și metabolizat, acestea se mănâncă doar pe stomacul gol.fructe

Multe fructe trec prin stomac direct în duoden, pentru a fi digerate la nivelul acestuia, ceea ce înseamnă că, lăsând fructul la urmă, după masă, el va sta și va aștepta în stomac până când celelalte alimente vor fi digerate. În tot acest timp, bacteriile îl atacă și îl fermentează, extrăgându-i toate substanțele nutritive și lăsând în urmă gaze și resturi metabolice.

O eficientă curățare a traiectului digestiv se face doar cu fructe proaspete, pe o durată de 7 zile, fructele fiind consumate pe stomacul gol sau ca o masă separată. Pentru curățare sau slăbire, este bine să mâncați un singur tip de fructe timp de o săptămână. Alegeți dintre fructe ca: pepene verde, lămâie, grepfrut, măr, struguri negri, fructe despre care se cunoaște faptul că au mai puține calorii și ajută în curele de slăbire. Oricum, este bine să consumați alimente de sezon pentru un aport cât mai mare de vitamine.

Fructele care îngrașă cel mai mult – fructe care ajută la slăbit și fructe care îngrașă

Atunci când vreți să faci o cură de detoxifiere sau să slăbiți câteva kg folosind fructe în dietă, este bine să știți că nu toate fructele ajută la slăbit. Din contră, sunt fructe care îngrașă. Iată fructele care îngrașă cel mai mult și care trebuie evitate atunci când sunteți la cură. Chiar dacă fructele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, unele dintre ele nu trebuie consumate foarte des sau în diete.

În topul fructelor care îngrașă cel mai mult sunt: avocado (jumătate de fruct are 150 de calorii), mango (jumătate de fruct are 135 de calorii), bananele (o banană are 115 calorii), prunele. Atunci când cura de slăbire este însoțită de efort fizic, aceste fructe sunt necesare de două ori pe săptămână, datorită conținutului bogat în grăsimi sănătoase (din fructele avocado), potasiu și magneziu, mai ales din banane.

Fructele care îngrașă cel mai mult – alege fructele de sezon care te ajută să slăbești

Așadar, consumul de banane în diete ar trebui moderat, precum și consumul de nuci de cocos, care și ele au multe calorii, cam 100 de calorii la 15 grame de fulgi de cocos. Curele de slăbire eficiente sunt cele urmate de efort fizic, iar atunci aceste fructe pot fi consumate cu grijă. Curele de slăbire din timpul verii se fac, cel mai bine, cu fructe ca: pepenele verde, pere, mere, fructe de pădure, gen afine. Toamna se profită din plin de strugurii negri, iar iarna curele cu ajutorul grepfrutului și lămâii sunt cele mai eficiente.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*