Barcute mexicane din dovlecei

Dovlecei umpluti cu legumeDeși acestă rețetă nu conține carne, este plină de nutrienți și de gusturi mexicane. Atât de iuți pe cât le vrei, barcuțele pot reprezenta un prânz perfect sau o cina bună. 

Ingrediente
  • 4 dovlecei
  • 1 cutie de fasole neagră
  • 1 cana de orez negru fiert
  • 1 cana de sos salsa
  • 1 ardei gras, roșu, tocat
  • jumătate de ceapă tocată
  • jumătate de cană de boabe de porumb
  • 1 ardei iute
  • 1 lingură + 1 linguriță de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de chimen
  • jumatate de cana de pătrunjel proaspăt
  • 1 cana de brânză rasă
Taie dovleceii pe jumătate, pe lungime, apoi scobește-i în interior. Cu o lingurița de ulei, unge coaja fiecărui dovlecel și așează-i într-o tavă stropită cu ulei.
Separat, încinge o linguriță de ulei și călește ceapa și ardeiul iute pentru câteva minute. Adaugă apoi orezul, porumbul și fasolea, împreună cu sosul salsa și chimentul. Tine pe foc 5 minute.
Incinge cuptorul în timp ce umpli dovleceii cu amestecul la care adaugi pătrunjelul și sarea. Presară brânza pe deasupra, apoi acoperă cu folie și bagăi la cuptor, pentru 25 de minute. Mai lasă 5 minute fară folie și lasă la răcit.

Adauga un comentariu

*