BĂNUIŢI DE ÎNŞELĂCIUNI PRIN METODA ACCIDENTUL, REȚINUȚI

 

Poliţiştii din judeţul Bacău au descins la locuința unor gălățeni, bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 60 000 de lei, săvârşind infracţiuni de înşelăciune prin metoda “accidentul”.arestat2

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, cu sprijinul polițiștilor criminaliști și a celor din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale, au descins, la data de 21 octombrie a.c., la locuința unor persoane de 19 și 24 de ani, din județul Galați, bănuite de complicitate la înşelăciune şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Cele două persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău în vederea cercetărilor.

Din investigațiile polițiștilor a rezultat că cei doi bănuiți, împreună cu alte persoane cercetate în aceeași cauză au indus în eroare mai multe persoane din județul Bacău, prin metoda ”ACCIDENTUL”, cauzându-le acestora  un prejudiciu total de aproximativ 60.000 lei.

Față de cei doi bănuiți s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventive.

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:

1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau

2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, doar anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii!

Adauga un comentariu

*